Εταιρεία προσφέρει κηδείες στο διάστημα

08:02 8/11/2013 - Πηγή: 24wro


Ένα ταξίδι στο διάστημα προσφέρει αμερικανική εταιρεία αξίας 2.000 ευρώ υπό δύο προϋποθέσεις. Πρόκειται για ταξίδι μετά θάνατον...

Η αμερικανική εταιρεία Elysium Space σκοπεύει να προσφέρει από τον επόμενο χρόνο έναν εναλλακτικό τρόπο ταφής, αφού συγγενείς και φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν στάχτες ή οστά, σε τροχιά γύρω από
τη Γη. Το κόστος της διαστημικής κηδείας ανέρχεται στα 2.000 ευρώ, κόστος στο οποίο υπολογίζονται τα έξοδα εκτόξευσης και η ειδική κάψουλα η οποία θα παραμένει στο διάστημα για αρκετούς μήνες.

Σημειώνεται ότι στην ειδική κάψουλα θα τοποθετούνται είτε η στάχτη, είτε τα οστά θανόντων και μετά την παραμονή τους στο διάστημα θα καίγονται ολοκληρωτικά κατά την επιστροφή τους στη γήινη ατμόσφαιρα.

Στις παροχές της εταιρείας είναι και η δυνατότητα των φίλων και συγγενών να παραστούν στην κηδεία, παρακολουθώντας από κοντά την εκτόξευση του ειδικά διαμορφωμένου πυραύλου ενώ θα τους δίνεται μια ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας ανά πάσα στιγμή θα μπορούν να εντοπίζουν στον ουρανό το σημείο στο οποίο θα βρίσκεται η κάψουλα με τα οστά ή την στάχτη των αγαπημένων τους.

madata.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα