Ποιοι θα στηρίξουν και ποιοι όχι την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονο είναι το παρασκήνιο που στήνεται τις τελευταίες ώρες στη Βουλή, μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Από σήμερα αρχίζει η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή και τα μεσάνυχτα της Κυριακής θα διεξαχθεί η ψηφοφορία.

Σύμφωνα

με τις τελευταίες πληροφορίες, την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στηρίξουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, και του ΚΚΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΔΗΜΑΡ κρίνει την υποβολή της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ως επιβαρυντική για την διαπραγμάτευση της χώρας με τους δανειστές. «Είναι γνωστές οι διαφωνίες μας, οι αντιρρήσεις μας, οι αντιπαραθέσεις μας με αυτά που κάνει η κυβέρνηση, αλλά, από την άλλη πλευρά, επαναλαμβάνω, τα συγκεκριμένα ζητήματα, η συγκεκριμένη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα δεν επιτρέπει τακτικισμούς από καμιά πλευρά», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σημερινή δήλωσή του ο Δημήτρης Χατζησωκράτης στον ΣΚΑΪ επεσήμανε πως η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές του κόμματος της Αγίου Κωνσταντίνου θα καθορισθεί επακριβώς το πρωί της Παρασκευής όταν και θα συνεδριάσουν τα συλλογικά όργανα του κόμματος. Την ίδια ώρα το ΚΚΕ έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του για σχέδιο αποπροσανατολισμού καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ επιχείρηση ψευδεπίγραφης αντιπολίτευσης.

Δεδομένο θεωρείται ότι την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης θα στηρίξουν οι 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Επίσης, την πρόταση θα στηρίξει και η ΧΑ όπως έγινε γνωστό μέσω ανακοίνωσής της.

Οσον αφορά τις ΚΟ των δύο κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπιστμό, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να αναδειχθούν εξαιρετικά συμπαγείς με το σύνολο των βουλευτών τους να καταψηφίζει την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το αποτέλεσμα αυτό θα ενισχύσει και την εικόνα της κυβέρνησης.

Τι κρύβεται πίσω από την κίνηση του Τσίπρα

Η κυβέρνηση εκτιμάει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ελπίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα συσπειρώσει το δικό του κόμμα μετά τα προβλήματα που προέκυψαν και τις αντιδράσεις που υπήρξαν από την ομιλία του στο πανεπιστήμιο του Τέξας όπου για πρώτη φορά υποστήριξε ανοιχτά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιδιώξει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι θα έχουν πολιτικό όφελος καθώς κατά τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή θα αναδειχθούν οι αδυναμίες της κυβέρνησης αλλά και της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί χωρίς, όμως, και να ρίξουν την κυβέρνηση.

Θεωρούν δε ότι στην τριήμερη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας θα δοθεί το έναυσμα στη ΔΗΜΑΡ να καταγράψει την αντίθεσή της στην κυβερνητική πολιτική αλλά και της αντίθεσης όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

The post Ποιοι θα στηρίξουν και ποιοι όχι την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα