Επίθεση φιλίας από Χίλαρι προς Ελλάδα

02:25 18/7/2011 - Πηγή: 24wro
Την υποστήριξη των ΗΠΑ στις δύσκολες ώρες που περνάει η Ελλάδα εξέφρασε...
η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό της Σταύρο Λαμπρινίδη.
Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα μιας και η κ. Κλίντον και ο κ. Λαμπρινίδης έχουν φοιτήσει στο ίδιο πανεπιστήμιο.
«Η φίλη και σύμμαχος Ελλάδα
περνάει δύσκολες ώρες και σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση θα μας έχει δίπλα της», τόνισε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών.
Η κ. Κλίντον εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον ελληνικό λαό και στις θυσίες που έχει κάνει, υπογραμμίζοντας πως έχει πίστη στη δύναμη του ελληνικού λαού.
«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική σχέση για μας. Είμαστε ευγνώμονες που φιλοξενείτε δυνάμεις στη Σούδα», δήλωσε η κ. Κλίντον εκφράζοντας τις ευχαριστίες της για τις ενέργειες της Ελλάδας στο θέμα του καραβιού για τη Γάζα.
Σε ότι αφορά το θέμα της Συρίας η κ. Κλίντον τόνισε ότι εκτιμά την υποστήριξη της Ελλάδας στο θέμα, καθώς και την υποστήριξη στις δημοκρατικές μεταβάσεις στη Μέση Ανατολή.
Σημείωσε επίσης τις αξίες που συνδέουν τις δύο χώρες, δηλώνοντας πως θα υπογράψει συμφωνία διαφύλαξης της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.
«Έχετε τη φιλία και τη στήριξη των ΗΠΑ», είπε τέλος η επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας.
Στ. Λαμπινίδης: Οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα
Από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδης δήλωσε πως Ελλάδα και ΗΠΑ είναι φυσικοί σύμμαχοι και φίλοι, τονίζοντας όμως παράλληλα πως οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα.
«Οι ΗΠΑ μας στηρίζουν , πολλοί είχαν ποντάρει στην κατάρρευση της χώρας αλλά διαψεύστηκαν.», υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.
Ο κ. Λαμπρινίδης σημείωσε πως στη συνάντηση εξετάστηκαν η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς επίσης και η κατάσταση στα Βαλκάνια, που στόχος είναι η ειρήνη, η σταθερότητα, η ασφάλεια και οι σχέσεις συνεργασίας.
«Έχουμε μοναδική ευκαιρία να γράψουμε ιστορία» τόνισε ο Στ. Λαμπρινίδης.
Όσον αφορά το Κυπριακό, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως η πρόοδος είναι εφικτή, με την προϋπόθεση να συνεργαστεί η Άγκυρα.
Τέλος ο κ. Λαμπρινίδης δήλωσε η κ. Κλίντον είναι φίλη της Ελλάδας και του Ελληνισμού.


Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Λαμπρινίδης είναι ο πρώτος που συνάντησε την επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον, η οποία βρίσκεται από χθες το βράδι -για δεύτερη φορά- στην Αθήνα.
Προσερχόμενη στο υπουργείο Εξωτερικών η Χίλαρι Κλίντον χαιρέτησε τους διπλωματικούς συντάκτες και ζήτησε συγνώμη που τους απασχολεί επαγγελματικά, σήμερα που είναι Κυριακή.
Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται την Ελλάδα μετά από 12 χρόνια.
Τότε οι αντιαμερικανικές διαδηλώσεις είχαν μετατρέψει την πρωτεύουσα σε πεδίο μάχης, με φωτιές και οδοφράγματα, αφήνοντας στην τότε πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών πικρή γεύση.
Για την τωρινή επίσκεψή της έχει γίνει συντονισμένη προετοιμασία, δεδομένης και της ...εγκατάστασης των Αγ
Keywords
Τυχαία Θέματα