Επιστρέφει στο Μόντε Κάρλο το WRC;

18:45 5/4/2011 - Πηγή: 24wro
Πιθανόν οι δύο πλευρές να συνεργαστούν και πάλι...
Μετά από συνάντηση ανθρώπων της οργανωτικής επιτροπής του Ράλι Μόντε Κάρλο και υψηλά ιστάμενων επισήμων του WRC, η επιστροφή του θρυλικού αγώνα στο θεσμό είναι πλέον πιθανή! Ο αγώνας του Μόντε βγήκε από το πρόγραμμα του WRC το 2009, όταν και αποτέλεσε για πρώτη φορά μέρος του IRC. Από τότε μέχρι και σήμερα, το Ράλι Μόντε Κάρλο
αποτελεί εναρκτήριο αγώνα του συγκεκριμένου θεσμού, με την οργανωτική επιτροπή να μην έδειχνε διατεθειμένη να επιστρέψει στο WRC.

Όμως, οι πληροφορίες τώρα κάνουν λόγο για ενδεχόμενη επιστροφή του αγώνα στο καλεντάρι του θεσμού και μάλιστα αναφέρουν ότι ο αγώνας μπορεί να προσμετρά και στα δύο Πρωταθλήματα! Χαρακτηριστικά, σας αναφέρουμε δηλώσεις από συγκεκριμένη πηγή που μίλησε σε μέσα του εξωτερικού: «Πιθανότατα, να υπάρξουν μερικά προβλήματα αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Το IRC μεταδίδεται από το Eurosport, αλλά το WRC όχι, την ώρα που τα δύο Πρωταθλήματα έχουν τις δικές τους εταιρίας προώθησης και προβολής. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να χάνουμε το νόημα της υπόθεσης. Το WRC χρειάζεται το Ράλι Μόντε Κάρλο».

Η οργανωτική επιτροπή του Ράλι Μόντε Κάρλο ήρθε σε ρήξη με τη FIA μετά από τους πολλούς περιορισμούς που επέβαλλε η επιτροπή Ράλι στο θεσμό τα τελευταία χρόνια. Οι οργανωτές του Μόντε ήθελαν μεγαλύτερους σε απόσταση και διάρκεια αγώνες, περισσότερο στα πρότυπα του παρελθόντος. Τώρα, όμως, ο νέος πρόεδρος της FIA, Jean Todt, επιθυμεί οι αγώνες να κάνουν μία στροφή στο παρελθόν, γεγονός που άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας με την οργανωτική του θρυλικού αγώνα. «Αυτό είναι το νόημα», συνέχισε η ίδια πηγή και κατέληξε: «Το Μόντε Κάρλο μπορεί να λειτουργήσει στα νέα πρότυπα του WRC. Είναι λογικό οι δύο πλευρές να συνεργαστούν και πάλι. Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να συνεργαστούν οι δύο εταιρίες προώθησης».
Keywords
Τυχαία Θέματα