Επιστολή Παπανδρέου σε Μπαρόζο

07:35 1/7/2011 - Πηγή: 24wro
Τη συνεργασία της Κομισιόν τόσο στο πρόγραμμα δανεισμού της χώρας όσο και...
σε μια σειρά πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ζήτησε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μάνουελ Μπαρόζο, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Στην επιστολή, ο κ. Παπανδρέου ζητά την ολοκλήρωση των διαδικασιών που θα επιτρέψουν την εκταμίευση της πέμπτης δόσης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, μετά και την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου.

Επίσης, ζητά την στήριξη της Κομισιόν σε μια σειρά προσπαθειών που θα ενισχύσουν την ελληνική οικονομία, θέτοντας υπ’ όψιν του κ. Μπαρόζο μια δέσμη προτάσεων που στηρίζονται στη συνεργασία της χώρας μας με τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Στις προτάσεις αυτές περιλαμβάνεται η προσωρινή ή και η οριστική αναστολή της εθνικής συμμετοχής στη χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων, για την περίοδο 2011-2013.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός παραθέτει πέντε άξονες στους οποίους θα μπορούσε να στηριχθεί ένα ευρύτερο σχέδιο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

- Ο πρώτος άξονας θα πρέπει να αφορά δράσεις για την προσαρμογή των επιχειρήσεων και των διοικητικών μηχανισμών στις ανάγκες διαχείρισης της κρίσης

-Ο δεύτερος άξονας περιλαμβάνει την αξιοποίηση εργαλείων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας σε έργα υποδομής, με την αξιοποίηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

-Ο τρίτος άξονας θα πρέπει να επιτύχει τη συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην πραγματική οικονομία.

- Ο τέταρτος άξονας αφορά προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης και αντιμετώπισης της ανεργίας, με παράλληλη επέκταση των προγραμμάτων κατάρτισης, επαγγελματικής εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης.

- Ο πέμπτος άξονας αφορά την παροχή τεχνογνωσίας μεταξύ της χώρας μας και κρατών-μελών και με τη συμβολή της Κομισιόν.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα