Επιδείνωση του καιρού από αύριο

08:06 5/1/2012 - Πηγή: 24wro
Βροχές στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο κυρίως από το βράδυ περιμένουμε...
σήμερα, Πέμπτη, με βαθμιαία επικράτηση νοτιοδυτικών ανεμών 5 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.


Στη Θεσσαλονίκη, αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός, ενώ από το απόγευμα θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος με τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Μετά το μεσημέρι βαθμιαία από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα είναι πιθανό να βρέξει. Η θερμοκρασία από -5 έως 11 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ με ενίσχυση το απόγευμα στα 5 με 6 μποφόρ.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν τη νύχτα στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3, βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τη νύχτα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου - στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3, βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα εκδηλωθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4, βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία νοτιοδυτικοί και τη νύχτα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου, αν και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται τα Θεοφάνια, αρχικά στη βορειοδυτική Ελλάδα και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους έντασης 8 με 10 Μποφόρ, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Από αργά το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά, αναμένεται σχετική βελτίωση του καιρού.
Keywords
Τυχαία Θέματα