Έναρξη της δράσης digi-mobile

08:03 23/11/2011 - Πηγή: 24wro
Το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού...
Σχεδιασμού, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», ανακοίνωσαν την έναρξη της νέας δράσης ψηφιακών ενισχύσεων «digi-mobile».

Ειδικότερα, η δράση «digi-mobile» αξιοποιεί πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013, συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ, και στοχεύει στην ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών ελληνικών επιχειρήσεων προκειμένου να αξιοποιήσουν καινοτόμες εφαρμογές σε «έξυπνες» συσκευές κινητών επικοινωνιών
(smartphones) και υπολογιστές-ταμπλέτες (tablet-pc).

Όπως αναφέρει το υπουργείο, παρά τη σημαντική διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας, η εγχώρια ανάπτυξη και αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών σε κινητά, από ελληνικές επιχειρήσεις, βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

Μάλιστα, ο υφυπουργός, Θάνος Μωραΐτης, τόνισε πως «η αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών σε smartphones μπορεί να προσφέρει στις ελληνικές επιχειρήσεις πρόσβαση σε νέα κοινά στόχους, ακόμη και εκτός συνόρων, ενώ μπορεί να συμβάλει περαιτέρω στην αξιοποίηση των «έξυπνων» συσκευών ως μέσου προβολής και βελτίωσης της εξυπηρέτησης των καταναλωτών.

Για το σκοπό αυτό χρηματοδοτούνται οι ελληνικές επιχειρήσεις με σκοπό την προμήθεια, απόκτηση και ουσιαστική αξιοποίηση mobile εφαρμογών, ώστε να τις εντάξουν παραγωγικά στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες».
Keywords
Τυχαία Θέματα