Πρόστιμα 110.000 € σε 5 εταιρείες στρωματοποιίας

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή επέβαλε τα πρόστιμα στις εταιρείες επειδή κατά την προώθηση των προϊόντων τους...
στους καταναλωτές χρησιμοποιούσαν το οικολογικό σήμα της ευρωπαϊκής ένωσης ή οικολογικούς χαρακτηρισμούς, χωρίς να διαθέτουν πιστοποίηση από αρμόδιες αρχές και ως εκ τούτου παραπλανούσαν τους καταναλωτές ως προς τις οικολογικές ιδιότητες των προϊόντων τους.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ CANDIA STROM

Oπως δήλωσε o ιδιοκτήτης της Candia Strom Μιχάλης Βεληβασάκης "παρά το γεγονός πως κάποια προϊοντα μας με το χαρακτηριστικό Eco Label είχαν αποσυρθεί από την αγορά εδώ
και πολύ μεγάλο διάστημα, μετά από ειδοποίηση του Ινστιτούτου Καταναλωτή για το site συγκεκριμένα που είχαμε αναρτημένο το Eco Label και παρά το γεγονός πως αλλάξαμε διαφημιστική και για αυτο καθυστερήσαμε να το κατεβάσουμε από το διαδίκτυο, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή μας επέβαλε πρόστιμο αυθαίρετα χωρίς κάποια περαιτέρω ειδοποίηση. Σε κάθε περίπτωση εμείς για τα προϊόντα που είχαμε το Eco Label είχαμε πιστοποίηση. Πρόκειται προφανώς για βεβιασμένη κίνηση της Γ.Γ. Καταναλωτή. Εμείς έχουμε αναθέσει την υπόθεση σε δικηγορικό γραφείο".

Συνολικά πάντως η Γενική Γραμματεία Καναλωτή επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 1.052.500 ευρώ κατ’ εφαρμογή της νομοθεσίας για την «προστασία των καταναλωτών» σε 77 επιχειρήσεις για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, διάθεση στην αγορά ανασφαλών προϊόντων και άλλες παραβιάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών.
newsit

Εμείς το γιορτάζουμε με ΔΩΡΑ αξίας...http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/11/blog-post_6782.html
Keywords
Αναζητήσεις
velivasakis facebook candia strom βελιβασακης
Τυχαία Θέματα