Ένα αστέρι που θαμπώνει, αλλά δεν σβήνει

18:01 7/9/2011 - Πηγή: 24wro
Η διάψευση των μεγάλων προσδοκιών που είχαν οι Αμερικανοί από τον ...Μπαράκ Ομπάμα, αποτυπώνεται πλήρως και απερίφραστα σε όλες σχεδόν τις μετρήσεις της...
κοινής γνώμης, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος βλέπει την προσωπική δημοφιλία του να φθίνει με… επικίνδυνη συνέπεια, μια εξέλιξη η οποία «ανοίγει την όρεξη» των Ρεπουμπλικανών, που βλέπουν τον Λευκό Οίκο να μην φαντάζει και τόσο άτρωτος όσο πίστευαν, μετά από τρία χρόνια θητείας Ομπάμα.

Η δημοσκόπηση
του NBC και της Wall Street Journal δείχνει ότι η δημοτικότητα του Μπαράκ Ομπάμα έχει υποχωρήσει στο 44%, τη στιγμή που στην προηγούμενη μέτρηση, πριν από τις εξελίξεις του Αυγούστου με τη διαχείριση της κρίσης… παρ’ ολίγον χρεοκοπίας και τις διαπραγματεύσεις με τους Ρεπουμπλικανούς, η αποδοχή του ήταν στο 47%.

Ακόμη πιο ζοφερή είναι η διαπίστωση περί της αποδοχής των χειρισμών του στο θέμα της οικονομίας, καθώς μόλις το 37% τους αξιολογεί ως σωστούς.

Οι αριθμοί λοιπόν δεν φαίνεται να είναι σύμμαχοι του Μπαράκ Ομπάμα, στο ξεκίνημα της καμπάνιας για την επανεκλογή του στην Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό ωστόσο δεν συνεπάγεται απαραίτητα ότι οι Ρεπουμπλικανοί θα καταφέρουν να επιστρέψουν στον Λευκό Οίκο, νωρίτερα από ό, τι θα περίμενε κάποιος, σύμφωνα με την πεπατημένη του πολιτικού εκκρεμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με την οποία, κάθε ένα από τα δυο κόμματα εξουσίας, κάνει «κατάληψη» στον Λευκό Οίκο, για 8 χρόνια.

Το κόμμα που ανέδειξε έναν Ρόναλντ Ρίγκαν στην Προεδρία των ΗΠΑ, έχει ξεπέσει σήμερα σε… ουρά του Tea Party, ενός ακραίου μορφώματος, το οποίο προτάσσει ως δυνητικούς υποψηφίους, τον Ρικ Πέρι και τη Μισέλ Μπάκμαν, υπό την αίρεση ότι δεν θα είναι υποψήφια η Σάρα Πέιλιν.

Απέναντι σε αυτούς, ο Μορμόνος επιχειρηματίας Μιτ Ρόμνεϊ φαντάζει απελπιστικά μόνος στη διαφορετικότητά του. Και εκείνος όμως, στις δημοσκοπήσεις μιας τελικής αναμέτρησης για τον Λευκό Οίκο, αδυνατεί να προσπεράσει τον Μπαράκ Ομπάμα. Έστω και… θαμπό…
Keywords
Τυχαία Θέματα