ΈΛΛΗΝΕΣ: Ο λιγότερο γενναιόδωρος λαός του κόσμου!

02:21 4/12/2013 - Πηγή: 24wro


Στην Ελλάδα της κρίσης φαίνεται ότι το δυσκολότερο πράγμα για τους Έλληνες είναι οι...

γενναιοδωρίες και οι κινήσεις εθελοντισμού.

Οι δύο αυτές δραστηριότητες έχουν πληγεί καίρια στη χώρα μας, σύμφωνα με τον παγκόσμιο δείκτη World Giving Index και την κατατάσσουν πλέον τελευταία στις σχετικές μετρήσεις, ανάμεσα σε 135 χώρες.

Το 30% των Ελλήνων υποστηρίζουν ότι βοηθούν ξένους στο δρόμο,
6% δίνει χρήματα σε φιλανθρωπίες και 4% σε άλλες δωρεές.

Αυτό που επίσης προκύπτει από τα στοιχεία του δείκτη είναι ότι πλέον οι Έλληνες δύσκολα "χαρίζουν" και τον προσωπικό του χρόνο, με την έννοια ότι δεν τον σπαταλούν για να κάνουν πράξεις γενναιοδωρίας ή να βοηθήσουν συνανθρώπους τους άνευ ανταλλάγματος.

Στη βοήθεια συνανθρώπων, προσώπων άγνωστων προς αυτούς, όπως ορίζεται από τον δείκτη, η Ελλάδα κατατάσσεται 126η και 130ή -σε σύνολο 135 χωρών- στις δωρεές.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα κατέγραψε σκορ 13 πόντων με άριστα το 100 στον αλτρουϊσμό. Τα στοιχεία δείχνουν ότι όσο βαθαίνει η κρίση, οι Έλληνες, αντί να αλληλοβοηθηθούν, γίνονται σκληρότεροι.

Η έρευνα και τα στοιχεία του δείκτη World Giving Index, που έχει συσταθεί από τη βρετανική οργάνωση Charity Aid Foundation, έχουν ξεκινήσει από το έτος 2010. Αλλά και τότε η Ελλάδα δεν είχε σημειώσει, μεσούσης της κρίσης, καλό ποσοστό.

Για την ακρίβεια, βρισκόταν απλώς ελάχιστα ψηλότερα, μιας και είχε σκορ 14 πόντους, έναντι 13, με υψηλότερο ποσοστό σε φιλανθρωπίες (8%) και δωρεές (5%), αλλά μικρότερο (28%) στη βοήθεια συνανθρώπων.

frapedoypoli.blogspot.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα