Ελεύθερος και επίσημα ο Στρος Καν

08:45 21/5/2011 - Πηγή: 24wro
Αποφυλακίζεται ο Ντομινίκ Στρος Καν μετά...
από τέσσερις μέρες παραμονής στις φυλακές του Ρέικερς, καθώς δικαστής της Νέας Υόρκης διέταξε την απελευθέρωση του τέως επικεφαλής του ΔΝΤ, ο οποίος θα οδηγηθεί σε προσωρινή κατοικία στην κάτω περιοχή του Μανχάταν της Νέας Υόρκης, στην οποία θα φρουρείται από ένοπλους σωματοφύλακες.
Η απόφαση αυτή έρχεται λίγο μετά το αδιέξοδο που προέκυψε, επειδή ο Ντομινίκ Στρος Καν,
που αντιμετωπίζει βαρύ κατηγορητήριο για σεξουαλική επίθεση εναντίον καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel, κρίθηκε ότι δεν πληροί τους όρους να αποφυλακιστεί, επειδή δεν είχαν λυθεί όλα τα ζητήματα που αφορούν την αποφυλάκισή του με εγγύηση.
Το πρόβλημα εντοπίστηκε με το σπίτι που είχε ενοικιαστεί για να διαμείνει αρχικά ο Στρος Καν, που είχε κριθεί υπερβολικά μικρό για τις ανάγκες στέγασης των ένοπλων φρουρών.
Στην προσωρινή κατοικία που θα τον φιλοξενήσει, ο Στρος Καν θα παρακολουθείται επί 24ώρου βάσεως από κάμερες και θα φορά ηλεκτρονικό βραχιόλι για τον εντοπισμό του. Εχουν ήδη επικυρωθεί δικαστικά, νωρίτερα, η εγγυητική επιστολή των πέντε εκατομμυρίων δολαρίων, όπως κι η καταβολή του ποσού άλλου ενός εκατομμυρίου δολαρίων, ώστε να αποφυλακιστεί ο κρατούμενος τέως εκτελεστικός γενικός διευθυντής του ΔΝΤ.
newscode 
Keywords
Τυχαία Θέματα