Βραζιλία: Όταν λέμε ποδόσφαιρο…

08:45 21/5/2011 - Πηγή: 24wro
...εννοούμε Βραζιλία και φέτος το πρωτάθλημα της χώρας της...
σάμπα, αναμένεται να προσφέρει πολλές συγκινήσεις.

Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι «αστέρες» που επιστρέφουν στο Μπραζιλεϊράο, προσφέροντας κάτι από την λάμψη τους. Ομοίως δεν θα είναι και λίγοι αυτοί, που ετοιμάζουν βαλίτσες για την Ευρώπη. Φαβορί δεν υπάρχει και μέχρι το Νοέμβριο θα υπάρξουν πολλά πράγματα που θα αλλάζουν τις ισορροπίες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλές ομάδες αναγκάζονται να «ξενιτευτούν» αφού τα γήπεδα τους είναι σε φάση ανακατασκευής για να φιλοξενήσουν το Μουντιάλ του 2014.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΪΡΟ
– ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΝΑΕΝΣΕ

*Η Μινέιρο θα αγωνίζεται φέτος στο «Αρένα Ντο Ζάκαρε» που απέχει περίπου 70 χιλιόμετρα από την φυσική της έδρα.

Ατλέτικο Μινέιρο: Κάνει μια νέα προσπάθεια, που ουσιαστικά την φέρνει με πολλούς νέους παίκτες. Πέρσι «πάλεψε» για την σωτηρία της στις τελευταίες αγωνιστικές και τα κατάφερε και λογικά αυτό θα επιδιώξει να αποτρέψει στο φετινό. Ωστόσο τα πολλά οικονομικά προβλήματα και το ελλιπές ρόστερ δεν της αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Μάλιστα πριν από μια εβδομάδα έχασε και το τοπικό πρωτάθλημα από την Κρουζέιρο, όπου ήταν και η μόνη σοβαρή ομάδα. Προβλήματα στο ξεκίνημα με τους τιμωρημένους Λέο Σίλβα (αμυντικός) και Σερζίνιο (μέσος). Τραυματίες και οι μέσοι Σάντος και Μαντσίνι.


Ατλέτικο Παραναένσε: Δεν έχει και τα καλύτερα αποτελέσματα στις διοργανώσεις που έχει λάβει μέρος. Ωστόσο πρόκειται για ένα υγιές σωματείο και η προσπάθεια για ενίσχυση δεν σταματάει. Είναι από τις ομάδες που αλλιώς θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και σίγουρα κάπως διαφορετικά θα το τελειώσει. Πήρε μέρος στο Κόπα Λιμπερταδόρες, αφού πέρσι τερμάτισε στην πέμπτη θέση, όμως είναι δύσκολο να επαναλάβει το περσινό της κατόρθωμα. Εκτός αποστολής ο πολύμπειρος μέσος Κλέμπερσον.


ΣΕΑΡΑ – ΒΑΣΚΟ ΝΤΑ ΓΚΑΜΑ

*Η Σεάρα είναι άλλη μια ομάδα που «ξενιτεύεται» αγωνιζόμενη στο «Πρεζιντέντε Βάργκας».

Σεάρα: Με το μυαλό στο Κύπελλο, απ’ όπου φιλοδοξεί να πάρει μια θέση στο Κόπα Λιμπερταδόρες ξεκινά το πρωτάθλημα. Την προσεχή Τετάρτη ακολουθεί ο επαναληπτικός ημιτελικός με την Κοριτίμπα και μοιραία εκεί έχει την προσοχή της. Το 0-0 του πρώτου αγώνα αφήνει όλα τα ενδεχόμενα και σίγουρα η Σεάρα θέλει το εισιτήριο για τον τελικό. Έχει απουσίες με τον τερματοφύλακα Γκουστάβο, τους αμυντικούς Μποϊαντέιρο και Κλέμπερ και τους μέσους Μότα και Ροντρίγκο να είναι τραυματίες.


Βάσκο Ντα Γκάμα: Κατάφερε να ισοφαρίσει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του επαναληπτικού ημιτελικού του Κυπέλλου με την Αβάι. Πίστευε σε καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα μπορεί να νικήσει στην έδρα της Αβάι και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό. Όπως και η Σεάρα εκεί έχει το ενδιαφέρον της, όμως στο πρωτάθλημα θα ήθελε να τερματίσει ψηλότερα από την 11η θέση που κατέλαβε πέρσι. Τραυματίας ο μέσος Ρόμουλο, ενώ θα πρέπει να θεωρείται δεδομ
Keywords
Τυχαία Θέματα