Εκτινάχθηκε το μπρεντ

18:25 21/4/2011 - Πηγή: 24wro
Σε επίπεδα άνω των 124 δολαρίων κινείται η τιμή του μπρεντ, ενώ το ...αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται σε τιμές που υπερβαίνουν τα 112 δολάρια.
Η εξέλιξη αυτή αποτυπώνει την απροσδόκητη μείωση των διαθέσιμων αποθεμάτων πετρελαίου των ΗΠΑ, καθώς και την εξασθένιση του δολαρίου, που ωθεί τους επενδυτές να στραφούν στα προθεσμιακά συμβόλαια αργού.
Η τιμή του μπρεντ, παράδοσης Ιουνίου,
άγγιξε τα 124,81 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη συνέχεια υποχώρησε στα 124,52 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας κέρδη 67 σεντς.
Η ίδια ανοδική εικόνα προκύπτει και στα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Ιουνίου, που διαπραγματεύεται στα 112,14 δολάρια το βαρέλι, έχοντας κέρδη 69 σεντς.
Παράλληλα, η ισοτιμία του δολαρίου περιορίστηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από το Δεκέμβριο του 2009 έναντι του ευρώ, και διαπραγματεύεται στα 1,4642 δολάρια ανά ευρώ.
Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι ανησυχίες των επενδυτών για το πλήγμα που μπορούν να προκαλέσουν τα υψηλά επίπεδα τιμών στη ζήτηση ενδέχεται να είναι πρόωρες. «Οι ανησυχίες για μεγάλη κατάρρευση της ζήτησης πετρελαίου είναι, κατά τα φαινόμενα, λανθασμένες αυτή τη στιγμή, δεδομένων των παγκόσμιων επιδόσεων στη ζήτηση, το πρώτο τρίμηνο του 2011», σημειώνεται σε έκθεση της Barclays Capital.
Την ίδια ώρα, τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου σημείωσαν απότομη πτώση, ενώ η προσδοκώμενη ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα αυξήθηκε σε διψήφιο ποσοστό, συνεχίζοντας το ανοδικό σερί των έξι τελευταίων μηνών.

newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα