Εκλογές για την ανάδειξη των Συμβουλίων Διοίκησης προκηρύσσουν τα ΑΕΙ

08:38 3/10/2012 - Πηγή: 24wro
Τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέων Συμβουλίων Διοίκησης, σύμφωνα με το νέο...
νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση προκηρύσσουν το ένα μετά το άλλο τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Σήμερα συνεδρίασαν τα πρυτανικά συμβούλια και προκήρυξαν εκλογές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς για τις 24 Οκτωβρίου, ενώ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
ορίσθηκε ημέρα διεξαγωγής των εκλογών η 25η Οκτωβρίου, αναφέρει το ΑΠΕ.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένεται να προκηρύξουν τις εκλογές τα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Πατρών. Παράλληλα, έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να προκηρυχθούν εκλογές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν το Ε.Μ.Πολυτεχνείο και το Πάντειο. Υπενθυμίζεται ότι εκλογές έχουν προκηρύξει ήδη το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ως εκ τούτου, έως το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογές σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας. Σημειώνεται ωστόσο, ότι σε ορισμένα ΑΕΙ οι φοιτητές έχουν αρχίσει να προγραμματίζουν κινητοποιήσεις για την ημέρα που θα καθορισθούν οι εκλογές, όπως άλλωστε έγινε και πέρυσι, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν πολλές φορές οι εκλογικές διαδικασίες σε ορισμένα Πανεπιστήμια, λόγω των καταλήψεων των αιθουσών, όπου είχαν στηθεί οι κάλπες.

Αυτή τη φορά πάντως, φαίνεται, ότι οι περισσότερες πρυτανικές αρχές επιλέγουν την ηλεκτρονική ή ακόμη και την επιστολική ψήφο.

tsantiri.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα