Έκλεψαν 8 ποδήλατα από τις εστίες μέσα σε μια νύχτα!

19:07 4/4/2012 - Πηγή: 24wro
Διαρκείς κλοπές ποδηλάτων, που έρχονται... να προστεθούν στα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν οι φοιτητές που διαμένουν στις Φοιτητικές Εστίες Ξάνθης, καταγγέλλουν...

Πρόσφατα μάλιστα, ένας φοιτητής κοινοποίησε επιστολή του στην οποία επισημαίνει μια σειρά από κακώς κείμενα στη λειτουργία των εστιών, όπως η έλλειψη θέρμανσης και υποβάθμιση των υπηρεσιών σίτισης, ενώ παράλληλα αναφέρεται και στις κλοπές ποδηλάτων, τα οποία χρησιμοποιούν οι φοτιητές για τις μετακινήσεις τους από τον χώρο των εστιών, που βρίσκεται εκτός Ξάνθης, εντός του αστικού πολεοδομικού ιστού της πόλης.

Μάλιστα,
όπως επισημαίνουν φοιτητές του ΔΠΘ στο ThrakiToday.com πλέον και μετά την έξαρση των κλοπών, οι οποίες παρατηρούνται ακόμη και απογευματινές ή μεσημεριανές ώρες, είναι αναγκασμένοι να διατηρούν τα ποδήλατά τους εντός του χώρου των δωματίων τους, ο οποίος είναι ήδη αρκετά μικρός.

Στην επιστολή του ο φοιτητής του ΔΠΘ αναφέρει τα εξής:
«Είμαι φοιτητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ. στην Ξάνθη και διαμένω στις εστίες. Λόγων των γενικότερων περικοπών σε όλους τους τομείς έχουμε ελλείψεις στις εστίες, όσον αφορά θέρμανση, σίτιση, κλπ αλλά ένα από τα σημαντικότατα προβλήματα είναι οι κλοπές.

Έχουν αναφερθεί ορισμένες φορές να έχουν ανοιχτεί δωμάτια, ειδικά σε περιόδους διακοπών που οι φοιτητές λείπουν, αλλά το θέμα έχει ξεφύγει με τις κλοπές ποδηλάτων. Κανείς δεν τολμά να αφήσει το ποδήλατό του στους κοινόχρηστους χώρους των εστιών για να μην του το κλέψουν.Οι περισσότερες κλοπές γίνονται νύχτες, όπως για παράδειγμα μια νύχτα που κλέψανε συνολικά 8 ποδήλατα! Αλλά το θράσος δεν σταματά εκεί, πρόσφατα έγιναν κλοπές και μέρα μεσημέρι, μεταξύ 3-6 το απόγευμα.

Θα παρακαλούσα να μεταφέρετε το θέμα στην κοινωνία της Ξάνθης, όποιος έχει υπόνοια για κλεμμένο ποδήλατο να το αναφέρει στις αρχές. Οι περισσότεροι που τους έχουν κλέψει ποδήλατα το ανέφεραν στην αστυνομία, αλλά ελάχιστες είναι οι φορές που βρεθήκαν. Έτσι αναγκαζόμαστε να βάζουμε τα ποδήλατα μέσα στα ήδη μικρά δωμάτια των εστιών. Κατά στιγμές έχουν παρατηρηθεί διάφοροι μη-φοιτητές να κυκλοφορούν στις εστίες αλλά δεν έχουμε καταφέρει να τους πιάσουμε επ' αυτοφώρω» φοιτητές του ΔΠΘ.
Keywords
Τυχαία Θέματα