ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

22:17 8/1/2012 - Πηγή: 24wro
Η Αραβική Σύνοδος στο Κάιρο που... πραγματοποιήθηκε την Κυριακή απεύθυνε έκκληση για τον άμεσο τερματισμό της βίας στη Συρία, όπου η πολύμηνη βίαιη καταστολή των αντιφρονούντων έχει αφήσει πίσω της χιλιάδες νεκρούς. Η Σύνοδος του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία...
«καλεί την κυβέρνηση της Συρίας και όλες τις ένοπλες ομάδες να σταματήσουν αμέσως κάθε πράξη βίας».

Παράλληλα, συμφώνησε ο Αραβικός Σύνδεσμος να παραμείνουν οι παρατηρητές του στη Συρία, όπου οι λαϊκές κινητοποιήσεις για να ανατραπεί το καθεστώς του προέδρου Ασαντ
συμπληρώνουν ήδη ένα δεκάμηνο, αναφέρει στο Κάιρο ο γγ του διεθνούς οργανισμού Νάμπιλ αλ-Αράμπι. «Προσδοκώ η συριακή κυβέρνηση να λάβει σθεναρές αποφάσεις τερματίζοντας πλέον αυτήν την αιματοχυσία», τόνισε ο αλ-Αράμπι.

Στην έδρα του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο, διπλωματική πηγή μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο ανέφερε ότι οι παρατηρητές του διεθνούς οργανισμού στη Συρία υπέβαλαν ήδη στην Επιτροπή του Συνδέσμου, που είναι αρμόδια για τις συριακές εξελίξεις, πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο: «προτείνεται οι 163 παρατηρητές να συνεχίσουν την αποστολή τους, με καλύτερα τεχνολογικά εφόδια, τόσο δε η κυβέρνηση της Συρίας, όσο και η αντιπολίτευση, να τούς παρέχουν άδειες, με τις οποίες να μπορούν να εκπληρώσουν με ανεμπόδιστο τρόπο την αποστολή τους. Μέχρι στιγμής, και η κυβέρνηση, αλλά και η αντιπολίτευση, παρεμποδίζουν», τονίζεται.

Με το ίδιο πόρισμα, μετά την περιοδεία των παρατηρητών σε πολλές πόλεις της Συρίας, περιγράφονται : «το θέαμα των πτωμάτων σπαρμένων στο οδόστρωμα», αλλά και «οι αλληλοκατηγορίες των δύο πλευρών» γι’ αυτούς τους θανάτους πολιτών, τέλος «οι απελευθερώσεις κρατουμένων» ."Δεν μπορέσαμε, όμως, να έλθουμε σε επικοινωνία μαζί με αυτούς τους πρώην φυλακισμένους, προκειμένου να διακριβώσουμε, αν αυτοί είναι του κοινού ποινικού δικαίου, ή πολιτικοί κρατούμενοι».
Keywords
Τυχαία Θέματα