Είστε έτοιμοι να βάλετε ένα μικροτσίπ εμφυτευμένο στον εγκέφαλό σας;

19:03 30/9/2012 - Πηγή: 24wro
Είστε έτοιμοι να βάλετε ένα μικροτσίπ εμφυτευμένο στον εγκέφαλό σας;
Αυτό μπορεί να μην σας ακούγεται πολύ ελκυστικό αυτήν την στιγμή, αλλά αυτό ακριβώς έχουν...
προγραμματίσει οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας για το μέλλον μας. Αντλούν εκατομμύρια δολάρια στην έρευνα τεχνολογιών «αιχμής» που θα επιτρέψουν στα εμφυτεύσιμα μικροτσίπ να "ενισχύσουν " σε μεγάλο βαθμό την υγεία μας και τη ζωή μας. Φυσικά κανείς δεν πρόκειται να σας αναγκάσει να έχετε ένα μικροτσίπ εμφυτευμένο στον εγκέφαλό σας όταν θα τα πρωτοπαρουσιάσουν. Αρχικά, τα εμφυτεύματα
εγκεφάλου θα διατεθούν στην αγορά ως "επαναστατικές καινοτομίες" που μπορεί να θεραπεύσουν χρόνιες παθήσεις και να επιτρέψουν στα άτομα με αναπηρία να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Όταν τα "οφέλη" της τεχνολογίας αυτής θα αποδεικνύονται στο ευρύ κοινό, σύντομα οι περισσότεροι άνθρωποι θα θέλουν να γίνουν "σούπερ-άνθρωποι". Απλά φανταστείτε τη διαφημιστική εκστρατεία που θα περιβάλλουν αυτά τα εμφυτεύματα, όταν οι άνθρωποι ανακαλύπτουν ότι μπορούν να απαλλαγούν από επιπλέον βάρος σε θέμα ημερών ή μπορούν να κατεβάσουν μια ολόκληρη σειρά μαθημάτων στη μνήμη τους σε μόλις σε λίγες ώρες. Οι δυνατότητες για αυτό το είδος της τεχνολογίας είναι απεριόριστες, και θα είναι μόνο θέμα χρόνου προτού η εμφύτευση μικροτσίπ στον εγκέφαλό θα θεωρείται συνηθισμένο φαινόμενο. Αυτό που κάποτε ήταν επιστημονική φαντασία γίνεται γρήγορα πραγματικότητα, και αυτό πρόκειται να αλλάξει τον κόσμο για πάντα.

Αλλά δεν υπάρχουν πιθανόν κάποια σοβαρά μειονεκτήματα του να έχει κάποιος ένα εμφυτευμένο μικροτσίπ στον εγκέφαλο του;

Φυσικά υπάρχουν.

Δυστυχώς, αυτή η τεχνολογία δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζετε, και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μιλούν καν για τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχει.

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο άρθρο των Financial Times, η φαρμακευτική εταιρεία του μέλλοντος θα περιλαμβάνει επιχειρήσεις βιοηλεκτρονικής που θα "θεραπεύουν ασθένειες μέσω ηλεκτρικών σημάτων στον εγκέφαλο και αλλού."

Ασθένειες όπως ο διαβήτης και η επιληψία και καταστάσεις όπως η παχυσαρκία και η κατάθλιψη θα αντιμετωπίζονται μέσω ηλεκτρονικών εμφυτευμάτων εντός του εγκεφάλου αντί χαπιών ή ενέσεων."

Αυτά τα εμφυτεύματα θα στέλνουν ηλεκτρικά σήματα σε κύτταρα και στα όργανα που είναι σε "δυσλειτουργία". Οι άνθρωποι θα "θεραπεύονται" χωρίς να χρειαστεί να πάρουν χάπια ή αν εγχειριστούν.

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, έτσι δεν είναι;

Λοιπόν, οι Financial Times αναφέρει ότι η βρετανική φαρμακευτική γίγαντας GlaxoSmithKline εργάζεται πολύ σκληρά για να αναπτύξουν τέτοιου είδους τεχνολογίες. Ο Moncef Slaoui, ο επικεφαλής της έρευνας και της ανάπτυξης στην GlaxoSmithKline, λέει ότι η «πρόκληση είναι να ενοποιήσει την εργασία – των εγκεφαλικών διεπαφών, της επιστήμης των υλικών, της νανοτεχνολογία, και της μικρο-παραγωγςή ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να παρέχεται θεραπευτικό όφελος"

Εάν ένα εμφύτευμα στον εγ
Keywords
Τυχαία Θέματα