Πολιτική δίωξη σε βάρος του, κατήγγειλε ο Ακης Τσοχατζόπουλος

18:33 30/9/2012 - Πηγή: 24wro
Aνακάλεσε την πρώτη απολογία του, αρνούμενος να απαντήσει σε οιαδήποτε...
ερώτηση του ανακριτή, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος μετήχθη σήμερα στα ...δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για συμπληρωματική απολογία.

Όπως έκαναν γνωστό οι συνήγοροί του, Λ. Κοτσαλής, Γ. Παγορόπουλος και Γ. Νικολάου, ο πρώην υπουργός δεν θέλησε να απαντήσει σε καμία ερώτηση του κ. Μαλλή καθώς θεωρεί απολύτως άκυρη και παράνομη την ασκηθείσα σε βάρος του δίωξη και την όλη διαδικασία που ακολουθείται.

Σύμφωνα με τους τρεις νομικούς, ο Ακης Τσοχατζόπουλος
θεωρεί ότι η συνολική διαδικασία που κινήθηκε σε βάρος του είναι αμιγώς πολιτική, και κάνει λόγο για πολιτική δίωξη σε βάρος του από ένα σύστημα εξουσίας που τον έφερε στη θέση αυτή. Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, το σύστημα αυτό ελέγχεται τώρα από τις δικαστικές αρχές. Κατά την άποψη του κ. Τσοχατζόπουλου, η διαδικασία αυτή θα τελειώσει όταν εμφανιστεί ενώπιον του φυσικού του δικαστή, όπου είναι αποφασισμένος να μιλήσει «να δείξει την αλήθεια στο λαό και να αποκαταστήσει την αδικία».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος επανέφερε στον ανακριτή το αίτημά του να κληθούν να καταθέσουν όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ και τα τότε στελέχη του υπουργείου 'Αμυνας που συμμετείχαν στη λήψη αποφάσεων για τις επίμαχες προμήθειες, αίτημα που, όπως δήλωσαν οι συνήγοροί του, σιωπηρώς αρνείται ο κ. Μαλλής.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του πρώην υπουργού επανέλαβαν ότι οι αποφάσεις για τα υποβρύχια ελήφθησαν από το ΚΥΣΕΑ με εισήγηση του ιδίου, την διεκπεραίωση των οποίων ανέλαβε ο τότε γραμματέας εξοπλισμών και ο γενικός διευθυντής των εμπλεκομένων στην υπόθεση Ναυπηγείων.

Εξάλλου, ο κατηγορούμενος έκανε έκκληση και πάλι στον ανακριτή προκειμένου να αποφυλακιστεί η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη.

Τέλος, δια των συνηγόρων του ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος «απάντησε» στη χθεσινή δήλωση του δικηγόρου της κόρης του, που τον κάλεσε να σπάσει τη σιωπή του: «Αν αποφασίσει να μιλήσει, θα μιλήσει όταν θέλει και δεν δέχεται καμία υπόδειξη».

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής απολογίας της εντολέως του, ο συνήγορος της Αρετής Τσοχατζοπούλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κάλεσε τον πρώην υπουργό να σπάσει τη σιωπή του και να μην ανέβει μόνος του το «πολιτικό ικρίωμα».
Ο κ. Δημητρακόπουλος γνωστοποίησε ότι συναντήθηκε με τον πρώην υπουργό στη φυλακή και του συνέστησε «να μιλήσει»: «Πρέπει», του είπε, «να σπάσεις τη σιωπή σου, πρέπει να μιλήσεις, είναι μεγάλο λάθος να ανέβεις μόνος σου στο πολιτικό ικρίωμα».
Keywords
Τυχαία Θέματα