Ευκολότερο να εντοπιστούν αλλοιώσεις σε CD, κατέθεσε ο Μ.Σφακιανάκης

07:22 31/1/2013 - Πηγή: 24wro
Με την κατάθεση του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος...
Μανώλη Σφακιανάκη, συνεχίστηκαν οι εργασίες της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Ο κ. Σφακιανάκης κατέθετε επί μιάμιση ώρα στην Προανακριτική και φέρεται να έχει απαντήσει στα μέλη της Επιτροπής ότι σε ένα CD είναι ευχερέστερο να βρεθούν ίχνη, ακόμη και αν έχουν επιχειρηθεί αλλοιώσεις, από ό,τι σε ένα USB Stick.

Ερωτηθείς για την τήρηση στοιχείων σε USB Stick,
ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, φέρεται να έχει πει ότι οποιοσδήποτε με ένα απλό πρόγραμμα μπορεί να σβήσει στοιχεία που αφορούν την ημερομηνία εγγραφής και την ταυτότητα του υπολογιστή.

Σε ερώτημα βουλευτή μέλους της Επιτροπής «αν η μεταγραφή αρχείου από CD σε USB και από USB σε USB δείχνει οργανωμένη διάθεση αλλοίωσης στοιχείων», ο κ. Σφακιανάκης φέρεται να έχει απαντήσει θετικά.

Όπως μεταφέρουν μέλη της Επιτροπής, ο κ. Σφακιανάκης απάντησε πως για την εξαγωγή συμπερασμάτων απαιτείται τουλάχιστον έρευνα και σε υπολογιστές, διότι -όπως είπε- ένα USB Stick από μόνο του αν έχει υποστεί αλλοιώσεις ως προς την ημερομηνία εγγραφής και την ταυτότητα του υπολογιστή στον οποίο έγινε η επεξεργασία, είναι σχεδόν αδύνατο να οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα.

Η συνεδρίαση της Προανακριτικής την Τετάρτη ολοκληρώθηκε με τις καταθέσεις δύο μελών της αντιπροσωπείας που παρέλαβε εκ νέου τον περασμένο Δεκέμβριο τη λίστα Λαγκάρντ από τη Γαλλία. Πρόκειται για τους Εμμανουήλ Σκαρμέα και Σμαράγδα Πιτένη που κατέθεσαν στην επιτροπή για την διαδικασία παραλαβής της λίστας.

Στην Επιτροπή έχει προγραμματιστεί να καταθέσουν από το πρωί της Πέμπτης ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, επί υπουργίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου και στη συνέχεια ο πρώην πρεσβευτής της Ελλάδα στη Γαλλική πρωτεύουσα, Ηλίας Κλης.

Επίσης έχει προγραμματιστεί η κατάθεση του Γιώργου Αγγελόπουλου συνεργάτη του κ. Παπακωνσταντίνου για θέματα πληροφορικής στον οποίο φέρεται να δόθηκε εντολή για την αντιγραφή του CD σε υπολογιστή, η διευθύντρια του γραφείου του κ. Παπακωνσταντίνου Χρύσα Χατζή, η συνεργάτης του πρώην υπουργού Σοφία Ρίτσου και ο υπάλληλος στο πρωτόκολλο του υπουργείου Οικονομικών Νίκος Χρηστίδης.

in.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα