Έφηβοι: Ποια η σχέση τους με την τηλεόραση;

19:32 5/5/2012 - Πηγή: 24wro
Οι συζητήσεις για τα προγράμματα στην τηλεόραση... ή τα παιχνίδια στον υπολογιστή είναι πάρα πολύ συχνές στην εφηβεία. Τα παιδιά στην περίοδο αυτή αναζητούν την προσωπικότητά τους και σε αυτή οφείλονται οι όποιες αποφάσεις τους. Δεν είναι κατάλληλη περίοδος για κριτική και απαγορεύσεις. Συνήθως πετυχαίνετε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Όσο πιο καλή είναι η σχέση μεταξύ γονέα και παιδιού, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να έχετε παραγωγικές συζητήσεις. Μην αναμένετε όμως ότι κάθε φορά θα πετυχαίνετε τον στόχο σας. Ορισμένες φορές αρκεί το να συμφωνήσετε ότι απλώς διαφωνείτε!

Μην
ανοίγετε συζητήσεις κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής. Αν τα καταφέρνετε, δείτε την εκπομπή μαζί. Εξηγήσετε στο παιδί σας τι δεν σας αρέσει, τι βρίσκετε παράλογο, τι σας προβληματίζει, αλλά κάποια άλλη στιγμή, ακόμη και έξω από το σπίτι, όταν θα έχετε πάει «για καφέ». Μην περιμένετε να σταματήσει το παιδί να βλέπει μια εκπομπή, επειδή δεν αρέσει σε εσάς. Σίγουρα όμως, αφού ακούσει τη γνώμη σας, θα τη δει με… άλλο μάτι.

Εάν το παιδί αποκτήσει εμμονή με την τηλεόραση και εφόσον διαπιστώσετε ότι επηρεάζεται συναισθηματικά ή δείτε ότι έχει ταυτιστεί έντονα με κάποιους ήρωες και όλο αυτό επιδρά αρνητικά στη ζωή του, συζητήστε το με άλλους γονείς ή με κάποιον ειδικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα