ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

19:36 13/12/2011 - Πηγή: 24wro
Σε διαπιστώσεις για τα προβλήματα... που αντιμετωπίζει η πραγματική οικονομία, ελλείψει ρευστού, αναλώθηκαν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ευρωπαίο επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες... Χαν και τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ε.Ε. για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ. Ο υπουργός μίλησε για την -προφανή- αντίθεση ανάμεσα στους στόχους δημοσιονομικής προσαρμογής και τις
συνθήκες ύφεσης στην αγορά και ανέφερε ότι η πραγματική οικονομία δεν μπορεί να στηριχθεί αν δεν αυξηθούν τα επίπεδα ρευστότητας.
"Να ξεμπλοκάρουμε συγκεκριμένα προγράμματα, τα οποία μπορούν να ανακόψουν την ύφεση, μπορούν να δώσουν ευκαιρίες απασχόλησης", είπε, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τα μεγάλα οδικά έργα, "γύρω από τα οποία κινούνται πάρα πολλές μικρές επιχειρήσεις και πάρα, πάρα πολλοί εργαζόμενοι, άμεσα ή έμμεσα, στον τομέα αυτό".Παράλληλα, ανέφερε ότι συζητήθηκαν τα προγράμματα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που υποκαθιστούν την έλλειψη που υπάρχει από κεφάλαια στην τραπεζική αγορά, σημειώνοντας ότι "πρέπει να κρατήσουμε ζωντανό τον κορμό της ελληνικής οικονομίας, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δίνουν απασχόληση".Όσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις, ο Ευαγ. Βενιζέλος ανέφερε ότι για να προχωρήσουν "πρέπει να υπάρχει αγορά, πρέπει να υπάρχει ενδιαφέρον, πρέπει να υπάρχουν ξένα κεφάλαια τα οποία δεν θέλουν απλώς να αγοράσουν ευκαιριακά, αλλά θέλουν να επενδύσουν και να έχουν μόνιμη παρουσία στην Ελλάδα".Τόνισε ότι συζήτησε με τους κ.κ. Χαν και Ράιχενμπαχ τεχνικά ζητήματα, που αφορούν και στον συνδυασμό του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων με τα διαρθρωτικά ταμεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα