ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ

17:00 13/4/2011 - Πηγή: 24wro

Να πάρουν οι αντάρτες τα χρήματα του Καντάφι που έχουν «παγώσει» στο εξωτερικό...
πρότειναν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών που μετέχουν στην διεθνή Ομάδα Επαφής για τη Λιβύη...

Η ομάδα επαφής που συνεδριάζει στην Ντόχα του Κατάρ είχε από καιρό προτείνει τη δημιουργία ενός ειδικού λογαριασμού για την ενίσχυση των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη
και η Ιταλία είχε την ιδέα της χρησιμοποίησης των «παγωμένων» κεφαλαίων του Καντάφι που βρίσκονται σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.
«Θέλουμε ένα είδος προγράμματος βοήθειας όπως ήταν το πετρέλαιο για τρόφιμα στο Ιράκ και οι λογαριασμοί του Καντάφι που έχουν παγώσει μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε Ιταλός διπλωμάτης εκ μέρους του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας του.
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε ότι τα χρήματα δεν θα δοθούν για την αγορά όπλων και πολεμικού υλικού για τους αντάρτες, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το ψήφισμα του Συμβουλείου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Λιβύη.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών της Λιβύης είχε δηλώσει ότι θα ζητούσε από τις δυτικές κυβερνήσεις ποσό ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων για τις ανάγκες των πολιτών που βρίσκονται στις πόλεις που ελέγχουν οι αντάρτες, με αντάλλαγμα πετρέλαιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα