Διάπλους της Διώρυγας της Κορίνθου με SUP

15:15 31/10/2012 - Πηγή: 24wro
Στις 4 Νοεμβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος αγώνας-διάπλους ...
με SUP (Stand Up Paddle board) στη Διώρυγα της Κορίνθου.
Ο αγώνας αυτός αποτελεί τον τελικό από μια σειρά προκριματικών αγώνων που πραγματοποιήθηκαν εντός του καλοκαιριού 2012 σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Οι τυχεροί προκριθέντες , σε αριθμό 80 αθλητές, θα ζήσουν την εμπειρία του διάπλου της ιστορικής Διώρυγας, θα κωπηλατήσουν στα γαλαζοπράσινα νερά της , θα αισθανθούν το δέος των επιβλητικών
τειχών ύψους 70 μέτρων, και θα προσπαθήσουν να καλύψουν το δυνατό γρηγορότερα τα 6.250 μέτρα μήκους του καναλιού, για να διεκδικήσουν τη νίκη.

Τον περασμένο χρόνο, πραγματοποιήθηκε ξανά το ίδιο πέρασμα, σε συνθήκες προετοιμασίας και προσαρμογής από πολύ λίγους αθλητές (20 τον αριθμό), με σκοπό την ομαλή διοργάνωση του φετινού αγώνα. Οι σχετικές φωτογραφίες και ένα μικρό άρθρο, έκαναν τον γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου, προκαλώντας μεγάλο ενδιαφέρον, αφού διεθνή περιοδικά των σχετικών αθλημάτων, ζήτησαν και δημοσίευσαν το άρθρο και φωτογραφίες από τη μοναδική Διώρυγα της Κορίνθου. Στο συγκεκριμένο αγώνα θα συμμετέχουν αθλητές από την Κύπρο και τη Βουλγαρία.

Ευελπιστούμε με τη βοήθειά σας, ο συγκεκριμένος αγώνας να γίνει Διεθνής θεσμός, ώστε να προσελκύσουμε ξένους αθλητές να συμμετέχουν στο μέλλον σε αυτόν, προάγοντας με αυτό τον τρόπο τον Ελληνικό πολιτισμό και αθλητισμό.

Αυτές τις ημέρες, που όλοι μας ζούμε μια Εθνική ταπείνωση, εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης και των λοιπών συγκυριών, πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στην άκρη της γης, για την Ελλάδα, την Ιστορία της, τον Πολιτισμό της και τον Αθλητισμό της.

Πρέπει να διαβάσει όλος ο κόσμος για τον Περίανδρο και τη Διώρυγα της Κορίνθου και να δείξουμε τις μοναδικές φωτογραφίες, μέσω αυτής της αθλητικής διοργάνωσης.

Να απαντήσουμε στους Γερμανούς και στο αγώνα που κάνουν στο λιμάνι του Αμβούργου, δίπλα στους τσιμεντένιους ντόκους, στους γερανούς και στις σκουριασμένες φορτηγίδες, με την ιδέα του Περίανδρου από το 602 π.χ., για το τείχος της Κορίνθου και την Δίολκο. Να απαντήσουμε στους Ολλανδούς και στον αγώνα που κάνουν στα βρώμικα νερά των καναλιών του Άμστερνταμ, με εικόνες από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ισθμού και το έργο του Έλληνα μηχανικού Πέτρου Πρωτοπαπαδακη. Να δείξουμε στους Ελβετούς και στον αγώνα που κάνουν σε μια λίμνη σαν πισίνα στις κορυφές των βουνών στην Σιλβαπλανα, ποια είναι η Ελλάδα, την Ιστορία της, τον ήλιο της, την καταγάλανη θάλασσα της, τον Πολιτισμό της.

Προς ενημέρωση σας, το άθλημα του SUP (Stand Up Paddle) ή όρθιας σανιδοκωπηλασίας είναι ένα νέο άθλημα με μικρή σχετικά ιστορία, περίπου δέκα ετών. Είναι όμως παγκόσμια ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αθλήματα. Είναι πολύ εύκολο, δεν απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες, μπορεί να γίνει από γυναίκες, άνδρες και παιδιά, ανεξαρτήτου ηλικίας . Είναι μια εναλλακτική μορφή γυμναστικής που μπορεί να γίνει παντού στην θάλασσα, στα ποτάμια, στις λίμνες και όπου αλλού υπάρχει νερό.
Keywords
Τυχαία Θέματα