Διαφωνίες και αποχωρήσεις για το κατεπείγον

22:25 12/1/2013 - Πηγή: 24wro
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος - όπως εισηγήθηκε εκ μέρους της κυβέρνησης ο...
υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης πλην των ΑΝ.ΕΛ. να αποχωρούν καταγγέλλοντας την διαδικασία - ολοκληρώθηκε από την αρμόδια επιτροπή η επεξεργασία του νομοσχεδίου που αφορά σε μια σειρά δημοσιονομικών ζητημάτων, μεταξύ των οποίων συνταξιοδοτικές, φορολογικές, αλλά και άλλες ρυθμίσεις οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως προαπαιτούμενες για τη λήψη
της επόμενης δόσης από τη χώρα μας.

Ο κ. Στουρνάρας, κατέθεσε τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, σε κατεπείγον νομοσχέδιο ώστε οι ρυθμίσεις οι οποίες κρίνονται ως προαπαιτούμενες για τη λήψη τμήματος της δόσης, να έχουν ψηφιστεί ως τη Δευτέρα οπότε αρχίζει τις εργασίες του το Euroworking group.

Η αντιπολίτευση αντιμετώπισε το γεγονός με καχυποψία, ενώ προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση με όλα τα κόμματα να διαφωνούν με τον τρόπο που η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση το νομοθέτημα.

Μίλησαν για «κοινοβουλευτική εκτροπή» και τελικώς αποχώρησαν εκτός από το κόμμα των ΑΝ.ΕΛ, εκ μέρους του οποίου ο Νότης Μαριάς εξήγησε πως θα παραμείνει για να μην ψηφιστεί ομόφωνα και χωρίς να ακουστούν αντιρρήσεις το νομοσχέδιο.

real.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα