Δεν άφησαν να καταθέσουν στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη!!!

23:10 22/6/2011 - Πηγή: 24wro
Περπάτησαν 250 χιλιόμετρα και τώρα, λίγα μέτρα πριν το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη… δεν τους επιτράπηκε η διέλευση μπροστά από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα της αστυνομίας...

Ο λόγος για τους "Αγανακτισμένους Σπαρτιάτες" οι οποίοι έτυχαν θερμότατης υποδοχής, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, από τους "Αγανακτισμένους" του Συντάγματος - όχι όμως και της αστυνομίας.

.



Άκαρπες απέβησαν οι διαπραγματεύσεις με τους άντρες της αστυνομίας, οι οποίοι επικαλέστηκαν εντολές και δεν τους επέτρεψαν, τελικά, να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη,
όπως ήταν και ο στόχος τους.

Η αστυνομία τους διαμήνυσε ότι θα επιτρεπόταν μόνο σε 5μελή επιτροπή να περάσει πίσω από τα κιγκλιδώματα, και όχι και στους τριάντα, όπως είναι ο συνολικός αριθμός των Σπαρτιατών. Εκείνοι δεν το δέχτηκαν και αποχώρησαν.



"Προδότες προδότες" φώναξε το πλήθος, την ώρα που η απογοητευμένη και κατάκοπη ομάδα αποσύρθηκε για λίγο κοντά στο συντριβάνι, αναζητώντας λίγες στιγμές ξεκούρασης.




Θερμή υποδοχή 

Πανηγυρική είναι για μια ακόμη μέρα η ατμόσφαιρα στην πλατεία Συντάγματος - αν και σήμερα οι ειρηνικοί διαδηλωτές έχουν έναν λόγο παραπάνω: συγκινημένοι, οι Αγανακτισμένοι περίμεναν να ενώσουν τις φωνές τους με τους συμπολίτες τους που ξεκίνησαν από τη Λακωνία.



Νωρίτερα, θερμή υποδοχή επιφύλασσαν οι «Αθηναίοι Αγανακτισμένοι» στην ομάδα που έφτασε στην Αθήνα με τα πόδια... "This is Sparta!" φώναζαν ρυθμικά, χτυπώντας τα τύμπανα, ενώ τους υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και φορώντας τους στεφάνια ελιάς.


«Ελλάς Ελλάς ή ταν ή επί τας» φώναζαν την ώρα που, για την ομάδα των Σπαρτιατών, η πορεία έφτανε στο τέλος της, μπροστά από στην πλατεία Συντάγματος, χειροκροτούμενη από το πλήθος. Ο Εθνικός Ύμνος που ακούστηκε λίγο αργότερα, συγκίνησε ακόμη περισσότερο.




Η μόνη έκκληση που έκαναν, ήταν προς τον συγκεντρωμένο κόσμο: τους ζήτησαν να τους αφήσουν να περάσουν, ώστε να φτάσουν στο πάνω μέρος της πλατείας - κι όσο πιο κοντά γίνεται στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ο κόσμος άνοιξε δρόμο κι οι Σπαρτιάτες κατάφεραν, τελικά, να φτάσουν στο τέρμα της διαδρομής τους - λίγα μέτρα πριν το τέρμα, για την ακρίβεια...
Keywords
Τυχαία Θέματα