Ισπανία: Το ΔΝΤ προειδοποιεί για σημαντικούς κίνδυνους

21:30 22/6/2011 - Πηγή: 24wro
Ατελές χαρακτήρισε σήμερα το ΔΝΤ το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα τις Ισπανίας, προειδοποιώντας την ίδια στιγμή για... την ύπαρξη σημαντικών κινδύνων για την ισπανική οικονομία...
και ζητώντας την ίδια ώρα τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων.
Συγκεκριμένα το ΔΝΤ, στα προκαταρκτικά συμπεράσματα μιας αποστολής αξιολόγησης στην Ισπανία, αναφέρει ότι “τα μέτρα για την αποκατάσταση της οικονομίας είναι ελλιπές και οι κίνδυνοι είναι σημαντικοί”.

Πάντως θα πρέπει να αναφέρουμε ότι Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναγνωρίζει ότι “η πολιτική απάντηση στις οικονομικές προκλήσεις της Ισπανίας κατά το παρελθόν έτος υπήρξε σθεναρή και ευρεία και συνέβαλε στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των αγορών", ενώ προσθέτει ότι "αυτή η βελτίωση της εμπιστοσύνης των αγορών που ακολούθησε ήταν καθοριστική όχι μόνο για την Ισπανία αλλά επίσης, δεδομένου του συστημικού μεγέθους της Ισπανίας, και για το σύνολο της ζώνης του ευρώ”.
Τέλος, το ΔΝΤ αναφέρει ότι "για να επιτευχθούν οι στόχοι της μείωσης των μεσοπρόθεσμων ελλειμμάτων, θα χρειαστούν οπωσδήποτε συμπληρωματικά μέτρα", εκτιμά το Ταμείο.
Keywords
Τυχαία Θέματα