Δεκατριάχρονη γίνεται δεκτή σε σχολείο ως τρανσέξουαλ

22:25 13/7/2011 - Πηγή: 24wro
Με μια εξελιγμένη ματιά φαίνεται πως κοιτάει το μέλλον, αναφορικά με τις σεξουαλικές ιδαιτερότητες, η χώρα του... Νεπάλ- ή καλύτερα η πρωτεύσα της χώρας. Η ιστορία της 13χρονης τρανσέξουαλ, που εκδιώχθηκε από το σχολείο της στην επαρχεία του Bajura, ακριβώς επειδή έχει αυτή την ιδιαιτερότητα, φαίνεται πως ευαισθητοποίησε τους ιθύνοντες του πιο παλιού σχολείου του Νεπάλ, του Durbar, οι οποίοι αποφάσισαν να δεχτούν τη μικρή αύριο Πέμπτη, ημέρα μάλιστα που το Νεπάλ γιορτάζει την "Ημέρα του Δασκάλου" .

Μόνη προϋπόθεση ωστόσο ήταν ότι εφόσον το κορίτσι συμπεριφέρεται, μοιάζει και ενεργεί ως αγόρι, θα ήταν καλύτερο να εγγραφεί στα αρχεία του σχολείου ως πραγματικό αγόρι.

Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση στα χρονικά της χώρας, όπου ανήλικος αναγνωρίζεται και εγγράφεται σε σχολείο ως τρανσέξουαλ. Η κοινότητα των τρανσέξουαλ του Νεπάλ, η οποία τα τελευταία χρόνια αυξάνεται σημαντικά, δηλώνει ικανοποιημένη, καθώς το "καθεστώς", που επικρατούσε ως τώρα, ωθούσε τα παιδιά στο να παρατήσουν το σχολείο.
Keywords
Τυχαία Θέματα