Δεκαεπτά εντυπωσιακά κόλπα που μπορεί να κάνει το ανθρώπινο σώμα!

15:01 30/11/2011 - Πηγή: 24wro
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με το σώμα μας...
ωστόσο είναι ελάχιστοι εκείνοι που γνωρίζουν τα παρακάτω απίστευτα κόλπα που μπορεί να κάνει το ανθρώπινο σώμα.
Εάν σας γαργαλάει ο λαιμός σας, ξύστε το… αυτί σας
Ένας έξυπνος τρόπος για να απαλλαγείτε από το γαργαλητό που νιώθετε στο λαιμό σας, είναι να ξύσετε το αυτί σας.
Σύμφωνα με τον Δρ. Scott Schaffer, πρόεδρο του Κέντρου Ωτορινολαρυγγολογίας στο Γκίμπσμπορο του Νιού Τζέρσεϊ, όταν διεγείρονται τα νεύρα που υπάρχουν στο αυτί, προκαλείται μία αντανάκλαση στον
λαιμό, η οποία μπορεί να προκαλέσει σπασμούς στον μυ. Ο σπασμός αυτός, ανακουφίζει από το γαργαλητό.

Αποκτήστε υπερηχητική ακοή
Εάν βρίσκεστε σε ένα μέρος με πολύ θόρυβο και δυσκολεύεστε να ακούσετε τον συνομιλητή σας, σκύψτε προς το μέρος του με το δεξί σας αυτί, καθώς ερευνητές της Ιατρικής Σχολής David Geffen του UCLA λένε ότι το δεξί αυτί έχει την ικανότητα να ακολουθεί τους γρήγορους ρυθμούς του λόγου.
Εάν, από την άλλη, προσπαθείτε να αναγνωρίσετε το τραγούδι που παίζει χαμηλά σε έναν χώρο, τότε προβάλετε το αριστερό σας αυτί προς τον ήχο, καθώς έχει την ικανότητα να ξεχωρίζει ευκολότερα τους μουσικούς τόνους.

Απαλλαγείτε από τον πόνο βήχοντας
Γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν πως εάν βήχουμε κατά τη διάρκεια μιας ένεσης, ο πόνος από το τσίμπημα της βελόνας μειώνεται.
Αυτό συμβαίνει, επειδή, όπως εξηγεί ο Taras Usichenko, συγγραφέας μίας μελέτης πάνω σε αυτό το φαινόμενο, το συγκεκριμένο κόλπο προκαλεί μία ξαφνική, προσωρινή αύξηση της πίεσης στο στήθος και το νωτιαίο σωλήνα, αναστέλλοντας τις δομές που προκαλούν πόνο στο νωτιαίο μυελό.

Καθαρίστε τη βουλωμένη μύτη σας
Ξεχάστε τα αποσυμφορητικά μύτης, καθώς υπάρχει ένας ευκολότερος, γρηγορότερος και οικονομικότερος τρόπος για να ανακουφίσετε την πίεση της ρινικής κοιλότητας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να τοποθετήσετε τη γλώσσα σας στον ουρανίσκο και, στη συνέχεια, να πιέσετε με το δάχτυλό σας ανάμεσα στα φρύδια.

Σύμφωνα με τη Lisa DeStefano, βοηθό καθηγητού οστεοθεραπευτικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, αυτό επιτρέπει στην ύνιδα – το οστό που περνάει από τις ρινικές οδούς και καταλήγει στο στόμα – να πάλλεται μπρος – πίσω. Η κίνηση αυτή χαλαρώνει τη συμφόρηση και μετά από 20 δευτερόλεπτα νιώθουμε τη μύτη μας άδεια.

Διώξτε την καούρα χωρίς νερό
Μήπως φοβάστε ότι το φαγητό που φάγατε θα σας προκαλέσει καούρες και δεν θα μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ; Ο Anthony A. Star, γαστρεντερολόγος και βοηθός καθηγητού στην Ιατρική Σχολή της Νέας Υόρκης, συνιστά να κοιμηθείτε με το αριστερό πλευρό.

Αν αναρωτιέστε τον λόγο, μελέτες έδειξαν ότι οι ασθενείς που κοιμούνται με το αριστερό τους πλευρό, δεν έχουν παλινδρόμηση γαστρικών υγρών. Ο οισοφάγος και το στομάχι συνδέονται σε γωνία. Όταν κοιμόμαστε με το δεξί σας πλευρό, το στομάχι είναι χαμηλότερα από τον οισοφάγο, επομένως η βαρύτητα λειτουργεί υπέρ της καούρας.

Απαλλαγείτε από τον πονόδοντο χω
Keywords
Τυχαία Θέματα