Μισθοφόροι-φρουροί σε πλοία με Ελληνική Σημαία

Ανοίγουμε σήμερα τον φάκελο που μπορεί να οδηγήσει σε πανολεθρία τα πλοία με ελληνική Σημαία - Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα στο Αντεν και στον Ινδικό; Γιατί ο Παπουτσής δεν ρώτησε κανέναν; - Ενα άρθρο που αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της υπόθεσης!

H τοποθέτηση ένοπλων φρουρών στα εμπορικά πλοία είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και πέντε χρόνια! Είχε ξεκινήσει πολύ παλιότερα, όταν οι...
Σομαλοί αναβίωσαν την σύγχρονη πειρατεία! Αλλά σε έντονα οργανωμένο επίπεδο, εξελίχτηκε την τελευταία πενταετία.

Το ζήτημα μας απασχολεί και θα μας απασχολήσει στη συνέχεια,
για ένα πάρα πολύ απλό λόγο. Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες ναυτικών στην Ελλάδα, που μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και το –σχεδόν- πραξικοπηματικό νομοσχέδιο Παπουτσή, η μέση Ελληνική ναυτική οικογένεια είναι ανάστατη!

Ως γόνος ενός από τους πλέον έμπειρους μηχανικούς του εμπορικού ναυτικού, έχω ακούσει πολλές ιστορίες για το θέμα της πειρατείας! Στα 36 χρόνια που ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου έφτιαχνε τα υπερδεξαμενόπλοια και τα εμπορικά πλοία πολλών καραβοκυραίων στην Ελλάδα, είμαι σε θέση να γνωρίζω την αγωνία των ανθρώπων που ταξίδευαν στο κόλπο του Αντεν και στον Ινδικό Ωκεανό. Θάλασσες που ο πατέρας μου τις γνώριζε καλύτερα από το σπίτι του μιας και το τελευταίο, το επισκεπτόταν μια φορά στα τρία χρόνια!!!

Η ανάγκη για προστασία των πλοίων, είχε ξεκινήσει πολύ παλιότερα, όταν μαίνονταν στον κόλπο του Περσικού ο Περσο-Ιρακινός πόλεμος. Τότε βέβαια, η «πειρατείες» ήταν στρατιωτικού τύπου και η ναυσιπλοΐα στην περιοχή ήταν μια πολύ επικίνδυνη πράξη!

Σήμερα οι καταστάσεις έχουν αλλάξει και διάφορες οικογένειες από την Αφρική, τη Σομαλία κυρίως, την έχουν αναγάγει σε ένα πολύ προσοδοφόρο επάγγελμα!

Στην πιάτσα τους αποκαλούν «φύλαρχους» γεγονός που παραπέμπει σε άτακτους και ανεκπαίδευτους πολίτες! Η θέα δε των ξύλινων ταχύπλοων κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι πρόκειται για «ρεμπέτ ασκέρ» που στην απόγνωσή του προσπαθεί να καταλάβει πλοία, με σκοπό να πουλήσει το εμπόρευμά τους, ή να ζητήσει λύτρα για την επιστροφή του

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ

Στη Σομαλία και γενικά στην Αφρική, με τους απίστευτους εμφύλιους πολέμους, υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι στρατιωτικοί που έχουν αποκτήσει μεγάλη εμπειρία, τόσο στις τακτικές μάχες όσο και στο αντάρτικο πόλεων και στις δολιοφθορές!

Το γεγονός ότι χρησιμοποιούν αλιευτικές βάρκες, είναι απλά για να μην δίνουν στόχο στα διερχόμενα πλοία, μιας και προσποιούνται τους ψαράδες. Και φυσικά μια τέτοια ξύλινη ψαρόβαρκα, γίνεται αντιληπτή από τα ραντάρ πολύ αργά.

Σήμερα, εν έτη 2011, υπάρχουν πάνω από 50 εταιρίες σε όλο τον πλανήτη που ειδικεύονται στην παροχή προστασίας σε πλοία που έχουν ρότα την περιοχή της Δυτικής Αφρικής και τον Ινδικό Ωκεανό!

Στην Ελλάδα, υπάρχουν τέσσερις εταιρίες σε Αθήνα και Πειραιά, που οργανώνουν τέτοιες αποστολές! Επειδή όμως το νομικό καθεστώς δεν κάλυπτε μέχρι σήμερα τις εταιρίες, φρόντιζαν να καλύπτονται κάτω από τον μα
Keywords
Αναζητήσεις
ελληνική σχολή μισθόφορον
Τυχαία Θέματα