ΔΕΙΤΕ: Τι δείχνει το πρόσωπό σου για την υγεία σου

19:22 18/7/2012 - Πηγή: 24wro

Γνώριζες ότι το πρόσωπό σου μπορεί να αποτελέσει μια μικρογραφία των -πιθανότατα κρυμμένων- προβλημάτων του οργανισμού σου...
Δες ποια είναι τα κυριότερα από αυτά. Έχεις μονίμως σκασμένα χείλη, ξηρό δέρμα και κόκκινη μύτη και θεωρείς ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό; Χωρίς να θέλουμε να σου χαλάσουμε τη διάθεση (μέρες που είναι), καλό θα ήταν να ρίξεις μια ματιά στα παρακάτω συμπτώματα.
Κόκκινα μάτια

Αν τα μάτια σου παίρνουν συχνά-πυκνά ένα κόκκινο χρώμα αυτό πάει να πει πως κουράζεσαι αρκετά και δεν φροντίζεις όσο θα έπρεπε τον εαυτό σου.

Ωστόσο, μπορεί επίσης να
είναι δείγμα μίας υποβόσκουσας κατάστασης που απαιτεί ιατρική φροντίδα, ειδικά εάν συνδυάζεται από πόνο και θολή όραση. Πρώτα απ’ όλα, τα κόκκινα μάτια μπορεί να είναι δείγμα πως υποφέρεις από κούραση, κάτι που σε οδηγεί να τρίβεις συνεχώς τα μάτια σου και να χειροτερεύεις την κατάσταση. Σ’ αυτή την περίπτωση, πρέπει απλά να ξεκουραστείς. Ακόμη, το κοκκίνισμα μπορεί να είναι το αποτέλεσμα εποχιακής αλλεργικής ρινίτιδας ή άλλων αλλεργιών, που μπορεί να διορθωθεί από ένα απλό αντισταμινικό (θα το βρεισ στο φαρμακείο). Από την άλλη, αν νιώθεις έντονο πόνο, τότε μπορεί να μιλάμε για γλαύκωμα, δηλαδή μία ξαφνική αύξηση της πίεσης στο μάτι (εδώ προτείνεται η επίσκεψη σε κάποιον γιατρό).
Πρησμένα μάτια

Αν η περιοχή κάτω από τα μάτια σου σού φαίνονται πρησμένα, τότε καλό θα είναι να βάλεις κομμάτια αγγουριού ή παγωμένα φακελάκια τσαγιού για να μειωθεί το πρήξιμο. Τι γίνεται όμως όταν επιμένει;

Πολλές φορές το φαινόμενο “πρησμένα μάτια” ίσως αποτελεί ένα δείγμα πως τα νεφρά σου δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Τα νεφρά ουσιαστικά απομακρύνουν τα άχρηστα συστατικά και υγρά από το σώμα, και απελευθερώνοντας ορμόνες ρυθμίσουν την πίεση του αίματος και δημιουργούν κόκκινα κύτταρα αίματος. Εάν δεν μπορούν να το κάνουν αυτό σωστά, τότε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή πίεση, αναιμία, αδύναμα κόκκαλα και ζημιά στα νεύρα. Άλλα συμπτώματα που πρέπει να προσέξεις περιλαμβάνουν την αϋπνία, τις κράμπες την νύχτα, την κούραση, την έλλειψη όρεξης για φαγητό, τα πρησμένα πόδια και αστραγάλους και την ξηροδερμία.
Φουσκωμένα μάγουλα

Πολλές φορές παρατηρείς ότι το πρόσωπό σου έχει φουσκώσει; Όχι, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι δημιουργήθηκε από τους πολλούς υδατάνθρακες ή τα σνακς που τρως αργά το βράδυ.

Μία πιθανή αιτία μπορεί να είναι ο θυρεοειδής που υπολειτουργεί, κάτι που συμβαίνει όταν δεν παράγετε αρκετή από την ορμόνη ονόματι θυροξίνη. Αυτή η ορμόνη ελέγχει πόση ενέργεια χρησιμοποιεί το σώμα σου, και εάν δεν υπάρχει αρκετή, ο μεταβολισμός σου αρχίζει να πέφτει και μπορεί να πάρεις απότομα κιλά. Ναι μεν είναι κάτι που θεραπεύεται, όμως συμπτώματα όπως η κούραση και η κατάθλιψη συνήθως δεν αργούν να εμφανιστούν, κάτι που πρέπει να έχεις υπ’ όψιν. Το φούσκωμα επίσης είναι ενδεικτικό άλλων λιγότερο σοβαρών περιπτώσεων όπως είναι η ιγμορίτιδα ή η επιπεφυκίτιδα, που αν και είναι ενοχλητικές, μπορούν να αντιμετωπιστούν
Keywords
Τυχαία Θέματα