ΔΕΙΤΕ: Περιπέτεια στα βάθη του ωκεανού

13:11 20/7/2013 - Πηγή: 24wro
Βυθιστείτε κυριολεκτικά στην περιπέτεια και ξεπεράστε τα όρια σας, ανακαλύπτοντας τα μυστικά που κρύβει μια....κατάδυση σε ένα από τα μεγαλύτερα νεκροταφεία πλοίων στον κόσμο, το Truk Lagoon ή Chuuk Lagoon, που βρίσκεται στον υποθαλάσσιο χώρο, περίπου 1.800 μίλια βορειοανατολικά της Αυστραλίας.

Το μέρος που θα επισκεφθείτε είναι αποτέλεσμα μιας επίθεσης, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, σε μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις της Ιαπωνίας. Η επίθεση, που είναι γνωστή ως " Operation
Hailstone", είχε ως αποτέλεμα τη βύθιση πάνω από 70 ιαπωνικών πλοίων, αεροπλάνων και υποβρυχίων. Χιλιάδες Ιάπωνες ναύτες σκοτώθηκαν, και σύμφωνα με την Pacific Daily News, πολλοί εξακολουθούν να παραμένουν στον υγρό τους ταφο, ανενόχλητοι.

Σχεδόν 70 χρόνια αργότερα, η λιμνοθάλασσα έχει γίνει ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός. Οι δύτες μπορούν να εξερευνήσουν αυτό που είναι τώρα ένα νομικά προστατευμένο υποβρύχιο μουσείο. Το να μετακινήσουν όμως ή να αφαιρέσουν κάποιο από τα υποβρύχια λείψανα, θα προκαλέσει πρόστιμα ή ακόμα και πιθανή φυλάκιση, σύμφωνα με την Pacific Wrecks, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, που μάχεται για την διατήρηση της ιστορίας της περιοχής. Και αν η προοπτική της κολύμβησης δίπλα σε βυθισμένα υποβρύχια, που έχουν καλυφθεί με κοράλλια, δεν εκτοξεύσει την αδρεναλίνη σας στα ύψη, η Pacific Wrecks σας δίνει ένα ακόμα στοιχείο.

Καυστικές ουσίες, όπως τα αεροπορικά καύσιμα, που περιέχουν οκτάνιο, η βενζίνη και το οξύ, υπάρχουν ακόμα σε πολλά από τα ναυάγια. Τα εκρηκτικά, οι νάρκες, τα πυρομαχικά, οι πυροκροτητές και οι τορπίλες είναι ακόμα “ζωντανά”. Γύρω από τα συντρίμμια, σε βάθη που κυμαίνονται από λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια, σε περισσότερα από 200 μέτρα, βρίσκεται "μία ποικιλία θαλάσσιας ζωής." Καρχαρίες και θαλάσσιες χελώνες ζουν εκεί, καθώς και τουλάχιστον 266 διαφορετικά είδη ψαριών και ένα σπάνιο κοράλλι, το Acropora pichoni.news.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα