ΔΕΙΤΕ: Η πολιορκία του Λάιντεν

16:47 23/1/2012 - Πηγή: 24wro
Οι νέες εικόνες του σπουδαίου... Έρβιν Όλαφ έχουν για αντικείμενο μια σημαντική περίοδο της ολλανδικής ιστορίας.
Ο Έρβιν Όλαφ είναι ίσως ο πιο διάσημος Ολλανδός φωτογράφος. Πρόκειται για έναν πραγματικό καλλιτέχνη, που πέρα από τις διάσημες καμπάνιες που έχει κάνει για εταιρείες όπως η Microsoft και η Nokia, ποτέ δεν εγκατέλειψε την δημιουργική φωτογραφία, στήνοντας μικρές ιστορίες μέσα από απίστευτα λεπτομερείς εικόνες. Τα τελευταία του projects είναι απεικονίσεις ιστορικών
στιγμών. Και το κάνει με την ματιά μιας ολόκληρης παράδοσης αιώνων ολλανδικής τέχνης, με ένα πνεύμα που υπάρχει στην ατμόσφαιρα της χώρας του από τα χρόνια ακόμη του Ρέμπραντ και του Ρούμπενς.
Η τελευταία του δουλειά απεικονίζει την Πολιορκία του Λέιντεν. Πρόκειται για ένα γεγονός του 1574, στην ισπανοκρατούμενη τότε Ολλανδία, όταν η πόλη Λέιντεν επαναστάτησε και οι στρατιές του Φιλίππου του Β’ της Ισπανίας κλήθηκαν να την επαναφέρουν στην τάξη. Οι φωτογραφίες του, απίστευτες σε λεπτομέρεια, θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως συμπλήρωμα στους δεκάδες πίνακες Ολλανδών ζωγράφων που απεικονίζουν το συμβάν. Φυσικά και ο Όλαφ χρησιμοποιήσε εκείνους τους πίνακες ως αναφορά, αντιγράφοντας κοστούμια και όπλα, αλλά η αλήθεια είναι ότι η έρευνά του, για να καταφέρει να πετύχει ένα τόσο ρεαλιστικό αποτέλεσμα, πρέπει να διήρκεσε πολύ περισσότερο απ’ ότι μια επίσκεψη σε ένα μουσείο. Οι φωτογραφίες του είναι συγκλονιστικές και συστήνουν σε όποιους δεν τον γνωρίζουν έναν σπουδαίο καλλιτέχνη.

Κάντε κλικ για να δείτε τις εικόνες σε μεγέθυνση.
.gallery-item { width: 33%; }

coolspotting.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα