ΔΕΙΤΕ: Έδειξαν το δρόμο... Ένας τελικός και μόνο...

21:47 8/3/2012 - Πηγή: 24wro
Ομπράντοβιτς και Ιβκοβιτς συμφώνησαν για τη σπουδαιότητα του πρώτου τίτλου της σεζόν, αλλά και για το ότι...
δεν θα καθορίσει αυτή η «μάχη» τις δύο επόμενες... κούπες και την προσπάθεια των αιωνίων για την κατάκτησή τους. Υπόσχεση για εκατέρωθεν συνδρομή ώστε αυτός ο τελικός να είναι ο καλύτερος των τελευταίων ετών - Διαμαντίδης: «Να το ευχαριστηθούμε» - Σπανούλης: «Ας κερδίσει ο καλύτερος μέσα στο παρκέ»...

Πρώτος το λόγο πήρε ο δεύτερος αντιπρόεδρος της ΕΟΚ,
Μιχάλης Βιντζηλαίος, που καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και μίλησε για τα διαδικαστικά: «Να καλωσορίσω τους παρευρισκόμενους και να συγχαρώ τις δύο ομάδες που έφθασαν και ακόμα μία χρονιά στον τελικό. Να ευχηθώ να έχουμε ένα καλό παιχνίδι και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος. Ας είναι ο φετινός τελικός καλύτερος από τους προηγούμενους. Θα ήθελα να επισημάνω κάποια πράγματα, τα οποία προέκυψαν από τη διαδικασία σύσκεψης με την αστυνομική διεύθυνση. Κατ’ αρχάς, οι πόρτες θα ανοίξουν στις 14.30. Η παράκληση είναι η προσέλευση των φιλάθλων να είναι έγκαιρη. Επίσης, να μην προσέρχεται κανένας φίλαθλος χωρίς εισιτήριο. Τα εισιτήρια είναι ονομαστικά, θα γίνεται έλεγχος ταυτοπροσωπίας, αλλά και σωματικός έλεγχος. Θεωρούμε πως φέτος θα αποφευχθούν παρατράγουδα περασμένων ετών».

Ακολούθησε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, που τόνισε: «Να σας καλωσορίσω κι εγώ και να ευχηθώ καλή επιτυχία στις δύο ομάδες. Θα πρέπει να κάνω μια παράκληση. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή και πρέπει μέσα από τον αγώνα το δικό μας να δώσουμε σε όλους να καταλάβουν πως η βία δεν χωράει ανάμεσά μας. Πέρυσι κάναμε ένα πρώτο βήμα, ας το ολοκληρώσουμε φέτος. Οι αγώνες παίζονται στο γήπεδο, όχι στις κερκίδες».

Στη συνέχεια, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ αναφέρθηκε με τη σειρά του σε διαδικαστικά θέματα: «Η προσέλευση των φιλάθλων θα τερματιστεί 45 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα. Όποιος έρθει αργότερα, δεν θα μπει». Επίσης, προχώρησε σε θερμή παράκληση προς τον Τύπο, οι εκπρόσωποί του να μη χρησιμοποιήσουν πηχυαίους τίτλους, ενώ ζήτησε από τα δύο σωματεία να κάνουν ήπιες δηλώσεις. Εφόσον μάλιστα το επιτρέψουν οι συνθήκες, κάποια στιγμή στο μέλλον, τόνισε πως θα ξαναγίνει Φάιναλ Φορ. Προς το παρόν, όμως, δεν είναι πρόσφορο το έδαφος.

Αν και ο Ολυμπιακός ήταν τυπικά γηπεδούχος, ο Ντούσαν Ιβκοβιτς παραχώρησε τη θέση του στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Δεν γίνεται να μιλήσω πριν από τους φιλοξενούμενους», ανέφερε χαρακτηριστικά, έτσι η... σκυτάλη πέρασε στο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

O τεχνικός του «τριφυλλιού» τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μιλήσουν όλοι τη φετινή χρονιά μόνο για μπάσκετ και παρακάλεσε τους φιλάθλους να έχουν κόσμια συμπεριφορά:

«Τι καινούριο να πούμε, είμαστε εδώ πέμπτη διαδοχική χρονιά. Παίζουμε ένα είδος μπάσκετ που απολαμβάνουν όλοι, ελπίζω το ίδιο να γίνει και φέτος. Όλες τις προηγούμενες χρονιές η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική, ελπίζω να επαναληφθεί αυτό φέτος. Από πλευράς Παναθηναϊκού θα κάνουμε ό,τι είναι
Keywords
Τυχαία Θέματα