ΔΕΙΤΕ: Δεν έχει τέλος το θρίλερ στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι

20:01 22/9/2013 - Πηγή: 24wro

Δεν έχει τέλος το θρίλερ στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι....

εισέβαλλαν ένοπλοι, σκορπώντας το θάνατο σε 39 ανθρώπους, και τραυματίζοντας άλλους 150, αφού άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, μέχρι και σε γυναικόπαιδα!

Την επίθεση ανέλαβε μέσω Twitter, η σομαλική οργάνωση αλ-Σαμπάμ που πρόσκειται στην αλ Κάιντα, γράφοντας:

«Οι μουτζαχεντίν διείσδυσαν σήμερα κατά το μεσημέρι στο Γουέστγκεϊτ. Σκότωσαν πάνω από 100 Κενυάτες άπιστους και η μάχη συνεχίζεται. Για μεγάλο διάστημα διεξαγάγαμε πόλεμο
ενατνίον των Κενυατών στη δική μας γη, τώρα έχει έρθει η ώρα να μεταφέρουμε το πεδίο της μάχης, να φέρουμε τον πόλεμο στη δική τους γη», τονίζοντας πως η επίθεση αποτελεί ανταποδοτική δικαιοσύνη για τα εγκλήματα που διέπραξε ο στρατός της Κένυας στη Σομαλία.

Οι ισλαμιστές, κρατάνε άγνωστο αριθμό ομήρων σύμφωνα με σημερινές ανακοινώσεις της κενυατικής κυβέρνησης, ενώ υπάρχουν φόβοι πως οι τραυματίες θα ξεπεράσουν τους 300.

Οι όμηροι, κρατούνται σε διάφορα σημεία του εμπορικού κέντρου, σε όσα δηλαδή δεν έχουν εισβάλλει και δεν έχουν ασφαλίσει οι Κενυατικές αρχές.

Το θρίλερ πάντως δεν αναμένεται να λήξει γρήγορα, μιας και η οργάνωση σε μετέπειτα ανάρτηση της δηλώνει αποφασισμένη να το φτάσει μέχρι τέλους!

«Δεν θα υπάρξει απολύτως καμία διαπραγμάτευση με τις αρχές της Κένυας. Έχουν περάσει 10 ώρες και οι Μουτζαχεντίν κρατούν ακόμα δυνατά στο εμπορικό Γουέστγκεϊτ. Κρατούν ακόμα το έδαφος. Όλες οι ευλογίες οφείλονται στον Αλλάχ».

Η επιδρομή στο εμπορικό κέντρο αποτελεί τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην Κένυα μετά τη βομβιστική επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι το 1998, όπου τουλάχιστον 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Στις φωτογραφίες, διακρίνεται ξεκάθαρα η σφαγή που συντελέστηκε στο εμπορικό κέντρο, μεγονείς, μητέρες, παιδιά, και απλό κόσμο να τρέχουν να γλυτώσουν από τα πυρά.

Πολλοί είναι τραυματισμένοι, μες τα αίματα, και τρομοκρατημένοι, ενώ προσπαθούν να δραπετεύσουν όπως όπως από το Γουέστγκέϊτ, που κρατείται από ισλαμιστές.
madata.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα