Χωρίς το μαγείρεμα θα είμασταν πίθηκοι

10:53 24/10/2012 - Πηγή: 24wro
Μια νέα έρευνα Βραζιλιάνων ερευνητών υποστηρίζει ότι η διόγκωση του ανθρώπινου...
εγκεφάλου οφείλεται εν μέρει στην ανακάλυψη της τεχνικής της μαγειρικής. Οι ερευνητές του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου του Ρίο ντε Τζανέιρο υπολόγισαν ότι αν οι άνθρωποι έτρωγαν ακόμη ωμές τροφές, θα έπρεπε να περνάνε 9 ώρες της ημέρας τρώγοντας (ούτε καν οκτάωρο) για να συντηρήσουν τους νευρώνες του εγκεφάλου τους.

Οι ίδιοι ερευνητές εντοπίζουν πως αν
οι άνθρωποι δεν είχαν ανακαλύψει τη μαγειρική σαν τρόπο να αυξάνουν σε λίγο χρόνο τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνουν (μεγάλο μέρος από τον οποίο διοχετεύεται στον εγκέφαλο) ο εγκέφαλος τους δεν θα είχε αναπτυχθεί τόσο, ανά τους αιώνες. Εκεί αποδίδουν και το μικρότερο μέγεθος του εγκεφάλου των χιμπατζήδων (28 δισεκατομμύρια νευρώνες) και των μεγαλόσωμων πιθήκων (33 δισεκατομμύρια).

Κι επειδή ο αριθμός των νευρώνων σχετίζεται άμεσα με τις θερμίδες που χρειάζεται ο εγκέφαλος για τη συντήρηση του, ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που τους αφήνει όλους πίσω με 86 δισεκατομμύρια νευρώνες. Άλλες πρόσφατες μελέτες, έχουν επίσης καταδείξει ότι ζώα όπως τρωκτικά που έτρωγαν μαγειρεμένη τροφή, αναπτύχθηκαν γρηγορότερα. Μπριζόλα τη μπριζόλα γίνεται το ποντίκι αρουραίος.

athensvoice.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα