Χαστούκι του Μπεντενιώτη στον Παπακωνσταντίνου

15:21 13/1/2012 - Πηγή: 24wro

Η εσωκομματική αναταραχή που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ αποτυπώθηκε...
και στην αντιπαράθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μανώλη Μπεντενιώτη με... φόντο τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ αλλά και τις
αμοιβές των στελεχών της Δημόσιας Εταιρείας.
Με ερώτηση στον κ. Παπακωνσταντίνου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επικαλέστηκε δημοσιεύματα που αφορούν «καταγεγραμμένες υπερωρίες στο γραφείο του διοικητή και προσαυξήσεων σε κάποιους εργαζόμενους που αγγίζουν σε κάποιες περιπτώσεις και τις 2.000 ευρώ τον μήνα», και εξέφρασε την άποψη ότι «οι αυξήσεις στα τιμολόγια είναι προκλητικές και ανήθικες».

Η αντίδραση του υπουργού Περιβάλλοντος στους σκληρούς χαρακτηρισμούς του κ. Μπεντενιώτη ήταν άμεση.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «την περίοδο που κόβονται μισθοί και συντάξεις, είναι δύσκολο να υπερασπιστεί κανείς οποιαδήποτε αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ», ωστόσο επεσήμανε ότι επεχείρησε να βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στις αναγκαίες αυξήσεις οι οποίες επιβαρύνουν δίκαια τους πολίτες και στην προσπάθεια να διατηρηθεί η επιχείρηση υγιής και βιώσιμη.

«Σας διαβεβαιώ ότι τίποτα δεν θα με έκανε πιο ευτυχή από το να μπορούσα να εκδώσω μία απόφαση με την οποία θα είχαμε μειώσεις στα τιμολόγια, αλλά τότε δεν θα έκανα το καθήκον μου, που είναι η διασφάλιση παροχής ενέργειας σε όλα τα νοικοκυριά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός απάντησε σε υψηλούς τόνους στις καταγγελίες του κυρίου Μπετενιώτη καταλογίζοντας του «όψιμο ενδιαφέρον» ενώ εξέφρασε τη λύπη του για το ύφος της ομιλίας του αλλά και τις «βαρύτατες κατηγορίες» που του απεύθυνε. Τέλος, σχετικά με τις αναφορές του κ. Μπεντενιώτη για σπατάλες στη διοίκηση, τόνισε ότι θα αναμένει τα αποτελέσματα της δικαιοσύνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα