Μπαρόζο: «Επιβεβλημένη» η επίλυση του Κυπριακού

18:45 6/7/2011 - Πηγή: 24wro
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο…
χαρακτηρίζει «επιβεβλημένη» τη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού και καλεί τους δύο ηγέτες, Χριστόφια και Έρογλου, να εντατικοποιήσουν τις διαπραγματεύσεις, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα άμεσα.
Η ανακοίνωση Μπαρόζο έρχεται μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση στη Γενεύη, μεταξύ του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.
Επτά χρόνια μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρόεδρος της Επιτροπής τονίζει ότι μια κοινά αποδεκτή λύση θα αποτελέσει τη βάση για την πολυαναμενόμενη επανένωση της χώρας, θέτοντας τέρμα σε μια από τις παλαιότερες διενέξεις σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Ο Ζ. Μπαρόζο εμφανίζεται πεπεισμένος για την πολιτική βούληση των ηγετών των δύο κοινοτήτων να καταβάλλουν τις απαιτούμενες προσπάθειες, ώστε να υπάρξει πρόοδος με στόχο μια ικανοποιητική τελική λύση, άμεσα.
Επίσης, καλωσορίζει τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και των εκπροσώπων του για την επίτευξη λύσης, στο πλαίσιο των οποίων πραγματοποιείται η αυριανή συνάντηση.
Τέλος, ο Μπαρόζο σημειώνει ότι οι δύο ηγέτες μπορούν να υπολογίζουν στην ισχυρή υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

newsbomb
Keywords
Τυχαία Θέματα