Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: Επαναδιαπραγμάτευση... χωρίς Μνημόνιο

07:51 29/1/2013 - Πηγή: 24wro
Άδειασμα σε Κουράκη για τις δηλώσεις του οι οποίες είναι προφανές οτι προκάλεσαν...
εκνευρισμό

Μπορεί να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης με κατάργηση του Μνημονίου επέμεινε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στην εκπομπή NETWEEK της ΝΕΤ.

Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον κ. Σόιμπλε
ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως παρουσίασε τις θέσεις του κόμματός του και πως δεν περίμενε από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να τις αποδεχθεί τις θέσεις αυτές.

«Δεν ανοίξαμε εμείς τη συζήτηση για το νόμισμα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει σταθερό περιβάλλον για επενδύσεις στην Ελλάδα. «Πώς να έρθουν επενδυτές στην Ελλάδα όταν ξέρουν πως μια ολιγαρχία ελέγχει τα πάντα» αναρωτήθηκε.

Εμείς δεν θέλουμε τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου αλλά επενδύσεις που να εξασφαλίζουν την κοινωνική ανταποδοτικότητα επισήμανε. Απαντώντας σε ερώτηση αν θα διώξει την Cosco από την Ελλάδα είπε ότι είναι υπέρ της αξιοποίησης και όχι της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.

«Στην επαναδιαπραγμάτευση δεν θα κάνουμε πίσω» απάντησε στην ερώτηση αν ισχύει η προεκλογική δήλωση ότι «το ευρώ δεν είναι φετίχ».

«Οποτε και να γίνουν εκλογές είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα είναι συντριπτικό υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ» είπε απαντώντας σε ερώτηση για τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων που φέρνουν να έχει ελαφρό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία. Χαρακτήρισε παροδική τη δημοσκοπική ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας καθώς βασίζεται σε προσδοκίες για βελτίωση της κατάστασης της χώρας οι οποίες θα διαψευστούν.

«Για να σωθεί η χώρα θα συμμαχήσω και με το διάβολο» είπε κάποια στιγμή ο κ. Τσίπρας για να δικαιολογήσει την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και τις επαφές που είχε εκεί με το ΔΝΤ. Κατά την εκτίμηση του κ. Τσίπρα η αρνητική τοποθέτηση της Βραζιλίας στο ΔΝΤ όσον αφορά την απελευθέρωση της συμμετοχής του Ταμείου στο πακέτο βοήθειας της χώρας ήταν θετική γιατί έδειχνε πως το Ταμείο πρέπει να πιέσει ακόμη περισσότερο την κυρία Μέρκελ ώστε να αλλάξει πολιτική έναντι της Ελλάδας.

Για τις δηλώσεις του Τάσου Κουράκη οι οποίες μονοπωλούν τον δημόσιο διάλογο τις τελευταίες δύο μέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον άδειασε ξεκάθαρα λέγοντας οτι δεν είναι η επίσημη θέση του κόμματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα