Αρίντς: Τούρκοι αγοράζουν ελληνικά νησιά-Είναι δυνατόν μία χώρα να πουλά την ίδια της την Πατρίδα;

22:12 9/6/2011 - Πηγή: 24wro
Όπως μετέδιδε τον περασμένο Μάρτιο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων …
«Ανατολή», ο υπουργός επικρατείας και αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς δήλωνε μεταξύ άλλων ότι «Διαπραγματευόμαστε νησιά του Αιγαίου, χωρικά ύδατα, τη ζώνη FIR, σε πνεύμα γειτονικό και φιλικό», προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά αναφορικά με το πραγματικό περιεχόμενο των ελληνοτουρκικών επαφών.
Τώρα ο ίδιος αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας αναρωτιέται «Πως είναι δυνατόν μια χώρα να πουλά την ίδια της την πατρίδα»;
Δηλώσεις στην Προύσα
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης στις νέες δηλώσεις τις οποίες πραγματοποίησε ενώπιον των εργατών της τουρκικής εταιρίας Ermaksan A.S. στην Προύσα της Τουρκίας είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενος με πνεύμα απαξίωσης στην Ελλάδα: «Μα είναι δυνατόν μια χώρα να πουλά την ίδια της την πατρίδα ; Η Ελλάδα λέει πως ¨Πάρτε όποια νησιά θέλετε τα πουλάω, όποια βιομηχανία θέλετε πάρτε την κοψοχρονιά¨. Οι έξυπνοι άνθρωποι στην Τουρκία άρχισαν να τα παίρνουν. Εμείς είμαστε σε καλό σημείο».
Ο Αρίντς αναφερόμενος στην Ελλάδα δήλωσε επίσης ότι «Δεν μπορούν να πληρωθούνε οι μισθοί των εργατών και των υπαλλήλων. Οι μισθοί του προέδρου της Δημοκρατίας, των βουλευτών και των υπουργών πάγωσαν. Χρέη έχουν. Ελπίζοντας στην Ε.Ε. για βοήθεια, βγάζουν κραυγές SOS. Και όλοι είναι στην ίδια κατάσταση. Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία και Ισλανδία είναι ακριβώς έτσι».
Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης έρχονται ταυτόχρονα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Σαμπάχ», στο οποίο γίνεται λόγος για 12 ελληνικά νησιά, τα οποία βρίσκονται προς πώληση και τα οποία οι Τούρκοι μεσίτες χαρακτηρίζουν «κελεπούρι».
Επίσης το ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται στην κατάργηση των εμποδίων για την αγορά ακίνητης περιουσίας στις παραμεθόριες περιοχές από μη Έλληνες υπηκόους.
Ο Αρίντς δήλωσε σχετικά πρόσφατα ότι «Η γειτονική μας Ελλάδα έχει 1 τρις $ εξωτερικό χρέος. Σχεδόν έχουν ανοίξει μαντίλι και ζητιανεύουν για βοήθεια»
newscode
 
Keywords
Τυχαία Θέματα