Άρχισαν τα... ζόρια για τον Μόντι

14:52 28/12/2011 - Πηγή: 24wro
Αμέσως μετά την έγκριση της έκτακτης δέσμης οικονομικών μέτρων και λίγο πριν από τη δημοσιοποίηση της νέας...
στρατηγικής για την ανάπτυξη, μέρος των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι αρχίζει να παίρνει αποστάσεις από τον τεχνοκράτη πρωθυπουργό και τους υπουργούς του.

Το μπερλουσκονικό κόμμα «Λαός της Ελευθερίας» κατηγορεί την νέα κυβερνητική ομάδα για «υπερβολικά πρωταγωνιστικές τάσεις».

Το μετριοπαθές κέντρο του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Udc, διαμέσου του επικεφαλής
του, Πιερφερντινάντο Καζίνι, συνεχίζει να υπερασπίζεται τον Ιταλό πρωθυπουργό: «οι επιθέσεις κατά της κυβέρνησης έχουν σουρεαλιστικό χαρακτήρα. Αν δεν εγκαταλείψουμε τις παλιές μας συνήθειες, θα την πληρώσουμε όλοι», δήλωσε ο Καζίνι.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα επισήμως δεν αλλάζει γραμμή και προσφέρει στήριξη στην κυβέρνηση του Ιταλού καθηγητή οικονομικών και πρώην ευρωπαίου επιτρόπου.

Στο εσωτερικό του κόμματος, όμως, αρχίζουν να υψώνονται αρκετές φωνές που αντιτίθενται σε μια υπερβολικά «ευέλικτη» μεταρρύθμιση της αγοράς της εργασίας και ζητούν, παράλληλα, αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και μεγαλύτερη στήριξη των ανέργων.

Η Λέγκα και το κεντροαριστερό κόμμα Ιταλία των Αξιών δεν αλλάζουν θέση και επιμένουν στην αρνητική τους στάση.

Η Λέγκα του Ουμπέρτο Μπόσι αντιτάχθηκε από την πρώτη στιγμή στην κυβέρνηση, φτάνοντας να δηλώσει ότι «δεν θα προλάβαινε ούτε να φάει (το χαρακτηριστικό γλυκό τον Χριστουγέννων) Πανετόνε, ενώ η Ιταλία των Αξιών καταψήφισε το πακέτο μέτρων διότι απαιτήθηκαν υπερβολικές θυσίες από μισθωτούς και συνταξιούχους.
Keywords
Τυχαία Θέματα