Από την EasyJet πάμε στην... FastJet!

08:30 27/9/2011 - Πηγή: 24wro
Νέα αεροπορική εταιρεία από τον Στέλιο Χατζηιωάννου που όπως όλα δείχνουν τα...
έχει “σπάσει” με το δημιούργημα του την EasyJet!

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου, προχωρά στη δημιουργία νέας αεροπορικής εταιρείας σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Tο όνομα της νέας αεροπορικής εταιρείας, χαμηλού κόστους, θα είναι Fastjet και η συγκεκριμένη
κίνηση έρχεται μερικές ημέρες μετά την έντονη διαφωνία του Στέλιου Χατζηιωάννου για την στρατηγική της EasyJet με στελέχη της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι σήμερα η οικογένεια Χατζηιωάννου ελέγχει το 38% της EasyJet, ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε 72 εκ. στερλίνες σε ενδεχόμενο πώλησής του. ήδη ο Στέλιος Χατζηιωάννου ενημέρωση την EasyJet για τη δημιουργία της Fastjet, ενώ έχει ήδη δημιουργήσει και σχετική ιστοσελίδα η οποία μέχρι στιγμής αναγράφει: Fastjet.com by Stelios. Coming Soon.


Με τη σειρά της η Easyjet διαμηνύει πως είναι έτοιμη να διαφυλάξει όλα τα νομικά της δικαιώματα και δεν θα αφήσει κανέναν να αποκομίσει ώφελος από το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως είναι σε θέση να διεξάγει εποικοδομητικό διάλογο με τον ίδιο τον Στέλιο Χατζηιωάννου και τον όμιλο EasyGroup (συμφερόντων του Στέλιου).

Σημειώνεται παράλληλα, ότι η κόντρα μεταξύ EasyJet και Στέλιου Χατζηιωάννου προκύπτει λόγω της έντονης διαφωνίας του Κύπριου επιχειρηματία και του μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. του αερομεταφορέα, Ρήγα Δογκάνη, σχετικά με την στρατηγική, τις δαπάνες και την ανάπτυξη της EasyJet.
Keywords
Τυχαία Θέματα