Από κόσκινο οι διεθνείς καταθέσεις των Ελλήνων

23:30 9/6/2011 - Πηγή: 24wro
Στο στόχαστρο οι καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό για να παταχθεί… η φοροδιαφυγή. Πρόταση του Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ για πάγωμα των λογαριασμών σε Ελβετία, Αυστρία και Λουξεμβούργο

Επισημαίνοντας πως τα κεφάλαια της ελληνικής φοροδιαφυγής βρίσκονται μεταξύ άλλων στην Ελβετία, την Αυστρία και το Λουξεμβούργο, ο επικεφαλής των Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ έθεσε το ζήτημα παγώματος των ελληνικών κεφαλαίων στις χώρες αυτές από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
"Θα µπορούσαµε να θέσουµε το ερώτηµα κατά πόσο, σαν πρώτο µέτρο, µπορούµε να ζητήσουµε το πάγωµα των ελληνικών
κεφαλαίων στις χώρες αυτές και κατά πόσο οι τράπεζές τους µπορούν να ανακοινώσουν στην ελληνική κυβέρνηση τα ποσά των ελλήνων καταθετών. Έτσι θα εξακριβώσουµε εάν οι φόροι που αναλογούν στα ποσά αυτά έχουν πληρωθεί", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επισήμανε μάλιστα ότι από τη στιγμή που είναι δυνατό να παγώσουν τους λογαριασμούς του Μουαμάρ Καντάφι και άλλων γιατί να μην μπορούν να παγώσουν και αυτούς των Ελλήνων, ώστε να βρει η ελληνική κυβέρνηση ένα μέρος από τα ποσά που της οφείλουν.
"Διαφορετικά, θα έχουµε πάντα την ίδια ιστορία. Θα λέµε ότι θα πρέπει να παταχθεί η φοροδιαφυγή, ενώ οι τράπεζες των χωρών που προανέφερα ζουν από τη φοροδιαφυγή", προσέθεσε.
Σημείωσε ακόμα ότι για να διαπιστωθεί τυχόν φοροδιαφυγή θα πρέπει να γίνουν γνωστά τα ποσά που έχουν Έλληνες πολίτες στις τρεις αυτές χώρες.
"Αυτό σηµαίνει την άρση του τραπεζικού απορρήτου. Έτσι θα είναι δυνατόν να επαληθευθεί εάν τα ποσά αυτά αντιστοιχούν σε εισοδήµατα που έχουν φορολογηθεί", συμπλήρωσε.
Επιτέθηκε τέλος κατά του προέδρου του Eurogroup και πρωθυπουργού του Λουξεµβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατηγορώντας τον ότι έχει ασαφή και διφορούµενη θέση, καθώς από τη µία ζητά να λειτουργεί σωστά το ελληνικό κράτος και από την άλλη δεν καταπολεµά τη φοροδιαφυγή
Keywords
Τυχαία Θέματα