Απάντηση του Πρωθυπουργού στις αμυντικές προτάσεις της Ρωσίας

17:50 7/7/2011 - Πηγή: 24wro
Έτοιμη δηλώνει η ελληνική κυβέρνηση να δεχτεί και να ακούσει…
τις ρωσικές προτάσεις σχετικά με τα θέματα της αντιπυραυλικής άμυνας, στην απαντητική επιστολή που απέστειλε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Η απάντηση παραδόθηκε στον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας
Αλεξάντρ Γκρουσκό από τον πρέσβη της Ελλάδας στη Μόσχα Μιχάλη Σπινέλλη.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η ελληνική πλευρά απαντώντας στη ρωσική πρωτοβουλία για μια «νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας» και την εκπόνηση κοινής ευρωπαϊκής ασπίδας εξέφρασε τη σαφή βούλησή της να συνεχιστεί η συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων μερών για την αντιμετώπιση των κοινών απειλών, με συνυπολογισμό των ιδιαιτεροτήτων της κάθε πλευράς. Επίσης η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε έτοιμη να δεχθεί και να ακούσει τη λεπτομερειακή παρουσίαση των ρωσικών ιδεών από τον Ρώσο αντιπρόσωπο στο ΝΑΤΟ Ντμίτρι Ραγκόζιν, ο οποίος βάσει των εντολών του προέδρου Μεντβέντεφ θα έχει συναντήσεις με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τους επικεφαλής τους, παραλήπτες της σχετικής επιστολής του Ρώσου ηγέτη.
Ο κ. Σπινέλλης έγινε δεκτός από τον κ. Γκρουσκό και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της Συνόδου του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσία στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας (3-4 Ιουλίου), οι προοπτικές της συνεργασίας στον τομέα της αντιπυραυλικής ασπίδας και της εδραίωσης της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ευρώπη, καθώς και τα προβλήματα, που υπάρχουν στην προώθηση αυτής της διαδικασίας.

newsbomb
Keywords
Τυχαία Θέματα