Αντίθετοι οι Ιάπωνες στην επανέναρξη της λειτουργίας πυρηνικών εργοστασίων

08:53 13/3/2012 - Πηγή: 24wro
Αντίθετη στην επανέναρξη της λειτουργίας των πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών εργοστασίων...
τα οποία είναι κλειστά για συντήρηση εμφανίζεται ηπλειονότητα των Ιαπώνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα Asahi. προκάλεσε ο σεισμός και το τσουνάμι του Μαρτίου του 2011.
Η κυβέρνηση θέλει να αρχίσουν να λειτουργούν ξανά ορισμένα από τα πυρηνικά εργοστάσια για να αποφύγει την επαπειλούμενη έλλειψη επαρκούς προσφοράς
ενέργειας στην διάρκεια της θερινής περιόδου, όταν η ζήτηση φθάνει στο μέγιστο, καθώς μόλις δύο από τους συνολικά 54 αντιδραστήρες στη χώρα παράγουν ενέργεια. Αυτοί οι τελευταίοι δύο αντιδραστήρες πρόκειται να κλείσουν για εργασίες συντήρησης.

Ο υπουργός Εμπορίου Γιουκίο Εντάνο δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι μπορεί να μην λειτουργήσει κανένας πυρηνικός αντιδραστήρας στην Ιαπωνία έγκαιρα, πριν από το καλοκαίρι, κάτι που θα σημάνει πως η χώρα θα αντιμετωπίσει έλλειψη ενέργειας που θα ανέλθει κατά εκτιμήσεις στο 10% στις ώρες υψηλής κατανάλωσης τη θερινή περίοδο.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη το Σαββατοκύριακο, το 57% των Ιαπώνων αντιτίθεται στην επανέναρξη της λειτουργίας των πυρηνικών αντιδραστήρων και το 80% των πολιτών δεν εμπιστεύεται τα μέτρα ασφαλείας που επέβαλε η κυβέρνηση.

Η ανησυχία της κοινής γνώμης για την πυρηνική ενέργεια κατέγραψε αλματώδη άνοδο μετά την πυρηνική καταστροφή στο εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι τον περασμένο Μάρτιο, η οποία χαρακτηρίστηκε η χειρότερη καταστροφή μετά το δυστύχημα στο Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας το 1986.
Keywords
Τυχαία Θέματα