Δίωξη του αμερικανού στρατιώτη για τη δολοφονία Αφγανών

08:34 13/3/2012 - Πηγή: 24wro
Ο αμερικανός στρατιώτης, που είναι ύποπτος για τη δολοφονία 16 Αφγανών αμάχων, θα διωχθεί...
από την αμερικανική στρατιωτική δικαιοσύνη, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, απορρίπτοντας το αίτημα του αφγανικού κοινοβουλίου να δικαστεί δημοσίως ενώπιον του αφγανικού λαού.

«Υπάρχουν συμφωνίες με την κυβέρνηση του Αφγανιστάν όσον αφορά τις έρευνες και οι διώξεις κατά των αμερικανών στρατιωτικών γίνονται από τα αμερικανικά στρατιωτικά όργανα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ.

Η
κάτω βουλή του αφγανικού κοινοβουλίου ζήτησε σήμερα από την αμερικανική κυβέρνηση να δράσει ώστε οι ένοχοι για τη σφαγή να δικαστούν και να τιμωρηθούν σε μια δημόσια δίκη ενώπιον του αφγανικού λαού. «Η υπομονή των Αφγανών εξαντλείται με τις αυθαίρετες ενέργειες των ξένων δυνάμεων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Οι ΗΠΑ φροντίζουν πάντα οι δυνάμεις τους που βρίσκονται σε μία χώρα με τη συμφωνία της κυβέρνησης αυτής της χώρας να υπογράφουν συμφωνίες που προβλέπουν ότι ενδεχόμενα εγκλήματα και αδικήματα που διαπράττονται από αμερικανούς στρατιωτικούς στη χώρα αυτή θα κρίνονται από την αμερικανική στρατιωτική δικαιοσύνη.
Keywords
Τυχαία Θέματα