Αντάρτικο στην τρόικα από τους δικηγόρους της χώρας

16:05 8/5/2011 - Πηγή: 24wro
Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας...
κατά την έκτακτη σύγκλησή της, σήμερα, Κυριακή, αποφάσισε να μην συμμετέχουν οι δικηγόροι στην προγραμματισμένη, για την προσεχή Τρίτη, συνάντηση της τρόικα με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη.
Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 32 έναντι 9 και στο σχετικό ψήφισμα που εξέδωσε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι το δικηγορικό σώμα αναγνωρίζει ως θεσμικό συνομιλητή του τον υπουργό Δικαιοσύνης, ως εκλεγμένο από τον ελληνικό
λαό.
Αντίθετα, προσθέτει η Ολομέλεια δεν αναγνωρίζει τους εκπροσώπους της τρόικα, οι οποίοι δεν έχουν την απαιτούμενη νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό.
Υπενθυμίζεται, ότι ανάλογη ήταν και η απόφαση που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, το οποίο, όπως και η Ολομέλεια, συγκλήθηκε εκτάκτως από τον πρόεδρο του Δ.Σ.Α. Ι. Αδαμόπουλο.
Οι δικηγόροι της Αθήνας, συγκεκριμένα, αρνήθηκαν και αυτοί να παραστούν στην επίμαχη συνάντηση που έχει ως θέμα συζήτησης τον τρόπο λειτουργίας των δικηγορικών συλλόγων.
Μάλιστα, δήλωσαν αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν δυναμικά και διεκδικητικά, με κάθε θεμιτό και νόμιμο μέσο, «τις όποιες μεθοδεύσεις βάλλουν ενάντια στο θεσμικό ρόλο του δικηγόρου».

newsbomb
Keywords
Τυχαία Θέματα