Ανάσα στην Ευρώπη δίνει η Wall Street

17:32 7/12/2012 - Πηγή: 24wro
Τα καλύτερα των εκτιμήσεων, στοιχεία για την ανεργία που υποχώρησε σε χαμηλό τετραετίας στις ΗΠΑ...
επανέφεραν σε ανοδική τροχιά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και διασφάλισαν ένα θετικό ξεκίνημα για τη Wall Street.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 7,7%, επίπεδο το οποίο είναι το χαμηλότερο από τον Δεκέμβριο του 2008, έναντι 7,9% τον Οκτώβριο.

Οι καταστάσεις μισθοδοσίας σημείωσαν άνοδο 146.000. Από τη μεριά τους οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση
του Dow Jones Newswires προέβλεπαν αύξηση των καταστάσεων μισθοδοσίας κατά 80.000 και διατήρηση της ανεργίας στο 7,9%.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 38,23 μονάδες (0,29%) και βρίσκεται στις 13.112,27 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 6,33 μονάδων και ενισχύεται κατά 0,34% στις 1.418,77 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq ενισχύεται οριακά κατά 0,04% στις 2.998,10 μονάδες.

Από το χώρο της οικονομίας οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Thomson Reuters και του Πανεπιστημίου του Michigan με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πτώση στις 82 μονάδες από 84,9 μονάδες στην προηγούμενη μέτρηση.

Τα ευνοϊκά στοιχεία από την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ έδωσαν «ανάσα» στους ευρωπαϊκούς δείκτες οι οποίοι δεχόντουσαν πιέσεις έως την ανακοίνωση των μάκρο από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Στην αρχικά αρνητική τάση των αγορών της Ευρώπης συνέβαλε κατά κύριο λόγο, η γερμανική κεντρική τράπεζα (Bundesbank) που μείωσε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας φέτος και το επόμενο έτος, καθώς προειδοποίησε ότι η Γερμανία μπορεί να περιέλθει σε ύφεση κατά τους επόμενους μήνες. «Οι κυκλικές προοπτικές για τη γερμανική οικονομία έχουν γίνει πιο δυσοίωνες και υπάρχουν ακόμη και ενδείξεις ότι η οικονομική δραστηριότητα μπορεί να υποχωρήσει στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 και στο α΄ τρίμηνο του 2013», αναφέρει στο μηνιαίο της report η Bundesbank.

Στις απογευματινές συναλλαγές, ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,20%, πρόσκαιρη ήταν η ανάκαμψη του δείκτη DAX ο οποίος επανήλθε σε αρνητικό έδαφος και υποχωρεί κατά το οριακό ποσοστό του 0,04%, ενώ υψηλότερα κατά 0,27% κινείται ο δείκτης CAC στο Παρίσι.

Δεν επωφελήθηκαν από την αναστροφή του κλίματος οι δείκτες της Μαδρίτης και του Μιλάνου που σημειώνουν απώλειες 0,50% και 1,15% αντίστοιχα με τον τελευταίο να βρίσκεται στον κλοιό μίας πιθανής πολιτικής κρίσης, πέραν της οικονομικής.

zougla.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα