Ακίνητα - φιλέτα των Ταμείων θα νοικιάζονται για ψίχουλα

09:03 16/1/2012 - Πηγή: 24wro
Αντί πινακίου φακής θα μπορούν να ενοικιάζονται στο εξής φιλέτα που αποτελούν περιουσία...
των ασφαλιστικών ταμείων, μετά την εισαγωγή σχετικής διάταξης στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, ολοκληρώνοντας έτσι τη «λεηλασία» της τεράστιας περιουσίας των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.

Σύμφωνα με τη διάταξη, το μέτρο αφορά σε ακίνητα των Ταμείων και άλλων ΝΠΔΔ για τα οποία λήγει το προσεχές διάστημα η σύμβαση παραχώρησής
τους, «προκειμένου να μη μένουν αυτά ανεκμετάλλευτα μετά την καθ' οιονδήποτε τρόπο λύση της σύμβασης και μέχρι την ολοκλήρωση νέας διαγωνιστικής διαδικασίας για εύρεση μισθωτή».

Με τη διάταξη αυτή γίνεται δυνατή «η κατάρτιση σύμβασης παραχώρησης της χρήσης ή εκμετάλλευσης των παραπάνω ακινήτων έναντι μηδενικού ή συμβολικού ανταλλάγματος διάρκειας μέχρι ενός κατ΄ ανώτατο όριο έτους».

Προτείνεται μάλιστα η κατάρτιση σύμβασης μίσθωσης να γίνεται με απευθείας ανάθεση, χωρίς να προηγηθεί διαγωνιστική διαδικασία, «για λόγους ταχύτητας και οικονομικής εκμετάλλευσης των ακινήτων που ανήκουν σε ΦΚΑ ή σε φορείς του Δημοσίου και ΝΠΔΔ και με δεδομένο ότι στις συμβάσεις μίσθωσης της παρούσας παραγράφου δεν συμβάλλεται ιδιώτης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση.

Σύμφωνα με το Έθνος, η συνολική αξία των ακινήτων των ασφαλιστικών ταμείων ανέρχεται -με βάση τις αντικειμενικές αξίες και για το έτος 2009- στο 1,4 δισ. ευρώ, ενώ η εμπορική τους αξία μπορεί να αυξάνει και στο 100% τη συνολική αξία τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα