Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι του ΣΔΟΕ στο Ρέθυμνο

07:51 19/1/2012 - Πηγή: 24wro
Αιφνιδιαστικούς ελέγχους πραγματοποιεί το κλιμάκιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού...
Εγκλήματος στο Ρέθυμνο, καθώς στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται αρκετές περιπτώσεις κατοίκων, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για φοροδιαφυγή.

Φυσικά και νομικά πρόσωπα φέρονται να έχουν διαπράξει σοβαρές φορολογικές παραβάσεις, ενώ σύμφωνα με τα «ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ» λογαριασμοί επιχειρηματιών, γιατρών, ελεύθερων επαγγελματιών και συνταξιούχων έχουν γίνει φύλλο και φτερό, αφού το δηλωθέν εισόδημα στις φορολογικές τους δηλώσεις, δεν συμβαδίζει με τα έσοδα και τις καταθέσεις
τους.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, στο Ρέθυμνο έχουν ανοίξει ήδη οι τραπεζικοί λογαριασμοί περίπου 15 φυσικών και νομικών προσώπων, οι μισές περιπτώσεις εκ των οποίων βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ελέγχου.

Οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί περιέχουν ποσά που ξεκινούν από περίπου 500.000 ευρώ και ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ενώ χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός ατόμου ανεπάγγελτου, που δηλώνει μηδενικό εισόδημα ενώ έχει στο λογαριασμό του καταθέσεις χιλιάδων ευρώ.

Κατά πληροφορίες, πάντως, το Ρέθυμνο είναι πιθανό να βρεθεί στο επίκεντρο της φοροδιαφυγής σύντομα, αφού πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι ερευνάται μια πολύ σοβαρή υπόθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται για υπόθεση που αφορά μεγάλα ποσά και στην οποία είναι άμεσα εμπλεκόμενοι Ρεθεμνιώτες. Η έρευνα του ΣΔΟΕ βρίσκεται σε εξέλιξη, όμως κατά πληροφορίες, είναι σε προχωρημένο στάδιο και το επόμενο διάστημα, που αναμένεται να διασταυρωθούν πλήρως τα απαραίτητα στοιχεία, οι «φοροφυγάδες» θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη.
Keywords
Τυχαία Θέματα