Αυτοί που θέλουν να πουλήσουν δημόσια Γή

20:10 31/3/2011 - Πηγή: 24wro
Στο οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο της Ελλάδος, αυτοί που είναι είδη προς εξαφάνιση είναι οι έχοντες εθνική συνείδηση... Οι περισσότεροι πρωταγωνιστές έχουν τον δωσιλογισμό , την ξενοδουλία, την απληστία και το έλλειμμα κοινωνικής ευθύνης , ως μοναδική διαδρομή στη ζωή τους. Έτσι ακόμη και σήμερα που οι συνθήκες χρεοκοπίας για την Ελλάδα είναι η κυρίαρχη πραγματικότητα, προσπαθούν με κάθε τρόπο ως ύαινες , να αποσπάσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κομμάτια από το πτώμα.
Έχοντας μάλιστα στο πλευρό τους
τα χορτασμένα γεράκια της πολιτικής, των πανεπιστημίων και των μίντια, τους «αργυρώνητους» εκφραστές του τίποτα , με μοναδική επάρκεια την τέχνη του υπηρέτη πολλών αφεντάδων, έχουν αναδείξει ως μόνη αιτία της χρεοκοπίας τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών , τα περιθώρια των ελευθέρων επαγγελματιών, τις τραγικές αδυναμίες της γραφειοκρατίας και της Διοίκησης. Λες και αυτοί όλοι, που σπατάλησαν τα «ψιχία» είναι οι υπαίτιοι για την δυστυχή κατάληξη. Αυτοί όλοι όμως ήταν και είναι το απλό άλλοθι για την διαπλοκή, την ανευθυνότητα και την εγκληματικότητα που χαρακτηρίζει την τάξη του κεφαλαίου και των «επιχειρήσεων» στην Ελλάδα, τουλάχιστον τις τελευταίες 3 δεκαετίες.
Δεν υπάρχει χώρα της Δύσης όπου οι off shore αναπτύχθηκαν πιο γρήγορα. Όπου οι ΑΕ είναι χρεοκοπημένες , με τους κύριους μετόχους τους και τους διευθύνοντες συμβούλους τους πάμπλουτους. Πουθενά οι ολίγιστοι και βασισμένοι στις πελατειακές σχέσεις και τις κρατικές χρηματοδοτήσεις δεν πέτυχαν τόσα πολλά όσα στην Ελλάδα.
Σπάνιο το φαινόμενο να τρέχουν οι ρυθμοί ανάπτυξης την ίδια στιγμή που τα εργοστάσια έκλειναν, ολόκληρες περιοχές της χώρας κηρύσσονταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την αποβιομηχανοποίηση, που η πόρτα των ξένων επενδύσεων ήταν ερμητικά κλειστή ή τα «διόδια» πολύ ακριβά.
Μερίδα αυτών των τόσο δημιουργικών και ελπιδοφόρων ανθρώπων, πιέζουν στην παρούσα φάση για την πώληση δημόσιας Γής. Τι θέλουν ακριβώς; Είναι απλό. Μέσα από το real estate να γίνουν φεουδάρχες . Να αγοράσουν φτηνά τη Γη και να την πουλήσουν λίγο πιο ακριβά ή να την βάλουν βάση για joint venture, ακριβών επενδύσεων.
Μάλιστα κάποιοι πιο πονηροί, μαζί με κερδοσκόπους από το εξωτερικό ξέρουν το μυστικό.
Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη ονομαστικά και λογιστικά, αλλά όχι πραγματικά. Γιατί χρόνια τώρα σπαταλούσε δανειζόμενη. Δεν αξιοποίησε ποτέ και ευτυχώς τον ορυκτό της πλούτο σε στεριά και θάλασσα. Κάτω από τη Γή, κρύβεται η λύση στο δημόσιο χρέος της . Το new deal της επόμενης ιστορικής φάσης της. Στα ορυκτά και τους φυσικούς ενεργειακούς πόρους κρύβονται τα έσοδα και τα δάνεια χωρίς υποχρεώσεις και τοκοχρεολύσια. Υπό αυτή την έννοια φυσικά «η Γη που θα πωληθεί θα αλλάξει χώρα».
Αυτοί λοιπόν οι διεφθαρμένοι των διεφθαρμένων, οι ανήθικοι των ανήθικων, οι δοσίλογοι των δοσιλόγων, θέλουν να βάλουν στο χέρι τη Γή των μεταλλείων, με τιμή αγροτεμαχίου και αυτού αμφισβητούμενου, ως προς τους τίτλους ιδιοκτησίας. Αυτό είναι το μυστικ
Keywords
Τυχαία Θέματα